Sportovi na vodi

Amerikanci proglasili Šapića najboljim svih vremena

Amerikanci proglasili Šapića najboljim svih vremena
Foto: Ilustracija | Amerikanci proglasili Šapića najboljim svih vremena

Proslavljeni srpski vaterpolista Aleksandar Šapić proglašen je u Minesoti za najboljeg vaterpolistu napadača svih vremena.

On je u izboru Amerikanaca, u Svjetskoj federaciji sporta i kulture, dobio 4.045 glasova i lijepu satisfakciju za sve što je učinio u blistavoj golgeterskoj karijeri, piše "Danas".

Osvojio je sve što se moglo osvojiti u klupskoj i reprezentativnoj karijeri, povukao se u 31. godini kao najbolji strijelac naše zemlje sa 981 pogotkom.

Šapić je od 1996. do 2009. bio najbolji strijelac svih liga u kojima je igrao, a njegov transfer u Šturm 2006. je i dalje rekordni u vaterpolu sa milion evra, podsjeća "Telegraf.rs".

"Lepo zvuči, verovatno će nešto značiti mojim sinovima jednog dana, a do tada neka se mojom karijerom bave onima kojima je zanimljiva. Za mene je vaterpolo samo divna uspomena. Medijski prostor treba da pripada ljudima koji sada osvajaju ili će tek osvajati medalje. Ja sam svoje dao na aukciju i skoro sve su prodate, a prikupljenih 200.000 evra otišlo je u humanitarne svrhe", rekao je Šapić za "Danas" tim povodom.

On je sada na čelu humanitarne organizacije "Budi human", koja je prikupila više od milion evra za pmoć djeci, odraslima i ustanovama na teritoriji Srbije. Za predsjednika opštine Novi Beograd izabran je 2012.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije