Sportovi na vodi

Azevedo: Srbija najveća prepreka na putu do zlata

Azevedo: Srbija najveća prepreka na putu do zlata
Azevedo: Srbija najveća prepreka na putu do zlata

BEOGRAD - Najbolji vaterpolista Sjedinjenih Američkih Država Antoni Azevedo rekao je da je reprezentacija SAD došla u Beograd da bi se kroz treninge sa Partizanom spremila za Olimpijske igre u Londonu, na kojima želi zlatnu medalju.

"Partizan je jedan od najboljih klubova na svijetu i došli smo ovdje da igramo i treniramo poslije dugih priprema u Americi, gdje smo radili na kondiciji", kazao je 30-ogodišnji Azevedo.

On je dodao da se SAD već dugo pripemaju za OI narednog ljeta.

"Za naš tim ambicija je zlatna medalja. Ostali smo zajedno u SAD ove godine da bi smo se pripremili za London. Nadamo se da ćemo otići korak dalje nego u Pekingu", rekao je Azevedo.

On smatra da bi na putu ka najsjajnijem odličiju najveća prepreka mogla da bude vaterpolo reprezentacija Srbije.

"Mislim da je Srbija sada najbolji tim na svijetu. Poslije Srbije tu su vrlo izjednačeni timovi Italije, Hrvatske Mađarske i SAD", ocijenio je američki vaterpolista.

Azevedo, koji je rođen u Brazilu, nastupao je u Italiji, dubrovačkom Jugu, a 2009. godine je bio šampion Evrope sa Primorcem iz Kotora.

Poslije godinu dana igranja za Njujork Atletik, nada se da će sljedeće sezone ponovo doći u Evropu.

"Želim da igram još nekoliko godina. Sigurno ću se vratiti u Evropu, ali za sada ne znam tačno gdje", kazao je američki vaterpolista.

On je dodao da bi rado igrao za Partizan.

Olimpijske igre u Londonu biće četvrte za Azeveda, a rekao je da će sigurno kroz četiri godine nastupati i na Igrama u Rio de Žaneiru, gdje se rodio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije