Sportovi na vodi

Balkanski derbi u Barseloni: Srbija na Hrvatsku za finale EP

Balkanski derbi u Barseloni: Srbija na Hrvatsku za finale EP
Foto: wp2018bcn.com | Balkanski derbi u Barseloni: Srbija na Hrvatsku za finale EP

Vaterpolo reprezentacija Srbije večeras se u derbiju sastaje sa Hrvatskom u polufinalu Evropskog prvenstva u Barseloni.

Meč koji je dobio prefiks "finale prije finala" je duel olimpijskog i evropskog šampiona - Srbije protiv svjetskog prvaka Hrvatske i garantuje spektakl, posebno zbog poznatog i velikog balkanskog rivalstva.

Srpski vaterpolisti jure četvrto uzastopno evropsko zlato, ali i revanš Hrvatskoj za tri poraza iz isto toliko prethodnih međusobnih mečeva (ukupno 13:10 za Srbiju), što naglašavaju Filip Filipović i Andrija Prlainović.

"Tri uzastopne pobede njima daju nadu da mogu ponovo da slave. I mi smo svesni da sve može da se dogodi. Ali kada izgubite od nekoga dva, tri puta onda presavijete tabak, vidite šta nije valjalo i probate da popravite. Mislim da sada više želimo pobedu", rekao je kapiten Filipović.

Prlainović ističe da je recept da se ponovi odbrana iz duela sa Mađarskom u četvrtfinalu (8:5).

"Tako bismo dobili samopouzdanje za igru u napadu. Tu bih voleo više golova iz igre, a ne samo sa igračem više. Mnogo bi nam to značilo u igri. Nemamo problem sa psihologijom zbog njihove tri pobede. To je polufinalna utakmica sa jednim jakim protivnikom, imaćemo ogromnu motivaciju da odemo u finale", zaključio je Prlainović.

Selektor Hrvatske Ivica Tucak najavio je meč kao okršaj dvije najbolje selekcije svijeta.

"Uz dužno poštovanje i bez potcenjivanja ostalih, smatram da su Srbija i Hrvatska trenutno najbolje svjetske reprezentacije. Obilježile su posljednjih osam-devet godina u vaterpolu. Srbiju uvažavamo, ali je se ne bojimo. Vjerujem da ćemo ponovno pobijediti i da ćemo izboriti finale Evropskog prvenstva", kaže Tucak.

Utakmica između Srbije i Hrvatske igra se od 20.30, dok se od 22 sata sastaju Španija i Italija u drugom polufinalu EP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije