Sportovi na vodi

Bh. plivači na Svjetskom kupu u Budimpešti

Bh. plivači na Svjetskom kupu u Budimpešti
Foto: N.N. | Bh. plivači na Svjetskom kupu u Budimpešti

Bh. plivači Amina Kajtaz i Adi Mešetović nastupiće na Svjetskom kupu u Budimpešti, a plivač banjalučkog Olimpa priželjkuje da ponovi plasman u finale.

Takmičenje počinje danas, a završava se 6. oktobra. Mešetović će plivati 50 metara delfin stilom, 50 metara slobodno, 50 metara prsno i 100 metara mješovito.

"Moj glavni prioritet je da pokušam oboriti neki od ličnih, ujedno i državnih rekorda. S obzirom na to da sam 2016. godine ušao u finale Svjetskog kupa u Francuskoj u disciplini 50 metara slobodno, volio bih da ponovim sličan uspjeh. Poslije Mediteranskih igara, koje su prošle zaista dobro, uložio sam nešto manje od četiri mjeseca kvalitetnog rada te mislim da sam u najboljoj formi u životu", rekao je Mešetović, dodajući da su mu glavne discipline na Svjetskom kupu 50 metara slobodno i 50 metara delfin.

On je zadovoljan ovom godinom:

"Generalno 2018. je bila odlična, ali i jako naporna, pogotovo kada uzmemo u obzir da nas u decembru čeka i Svjetsko prvenstvo u Kini. Ovu godinu ću da završim sa 14 takmičenja, što je više nego ikad u dosadašnjoj karijeri."

Bh. olimpijka Amina Kajtaz će plivati tri discipline u Budimpešti - 50, 100 i 200 metara delfin.

"Iskreno, cijela moja ekipa ide na trening takmčenje i ovo nam je prvo takmičenje u sezoni. Jako smo umorni i plivali smo mnogo kilometara posljednjih mjesec i po dana. I kada dođemo u Budimpeštu imaćemo jako duge treninge prije trka, tako da nam trke služe da bolje treniramo u ovom periodu. Kao što sam rekla, umorna sam, imam teške ruke i noge, tako da ne znam šta mogu očekivati. Ne očekujem previše, ali ni da ću loše plivati. Zadovoljna bih bila kad bih ponovila svoja vremena. Uz to, mali je bazen, a ja mnogo bolje sve radim u velikom, ali nikad se ne zna", rekla je Kajtazova.

Mešetovićev trener Miodrag Čeko nada se da Adi može da ponovi uspjeh od prije dvije godine i dodaje:

"Ovo je najjači Svjetski kup dosad, nastupa više od 300 učesnika, ali i Adi je u odličnoj formi i dobro se osjeća. Tempirali smo formu za Svjetski kup, koje mu je uz Svjetsko prvenstvo jedno od dva velika takmičenja ove sezone u malim bazenima. Takođe, takmičenje u Budimpešti će mu biti dobra provjera pred SP."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije