Sportovi na vodi

Crna Gora, Grčka, Španija i Rumunija na OI

Crna Gora, Grčka, Španija i Rumunija na OI
Crna Gora, Grčka, Španija i Rumunija na OI

EDMONTON - Vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Španije, Grčke i Rumunije obezbijedile su plasman na Olimpijske igre u Londonu pošto su u noći između petka i subote zabilježile trijumfe u četvrtfinalu kvalifikacionog turnira u kanadskom Edmontonu.

Crna Gora je u prvom meču četvrtfinala ubjedljivo savladala Tursku 19:6 i plasmanom u polufinale obezbijedila jedno od 12 mjesta na turniru u Londonu. Aleksandar Ivović postigao je pet pogodaka.

Poslije, takođe, ubjedljive pobjede na Brazilom od 19:8 u Londonu će nastupati i selekcija Rumunije, kao i Grčka koja je u najneizvjesnijem duelu četvrtfinala savladala domaćina Kanadu sa 10:6.

Španija je pobijedila Makedoniju sa 11:7 i spriječila Makedonce, koji su prethodno u grupi izbacili Njemačku, da naprave novo iznenađenje i po prvi put se nađu na Olimpijskim igrama.

Polufinalni mečevi, koji će imati daleko manji značaj, na programu su danas, dok će se pobjednik turnira znati u nedjelju.

Zbog izostanka predstavnika Afrike sa Olimpijskih igara četiri tima sa turnira, umjesto tri koliko je prvobitno trebalo, nastupaće u Londonu pa su utakmice četvrtine finala odlučivale o olimpijskim vizama.

Među 12 selekcija koje će se u vaterpolo Areni u Olimpijskom parku boriti za medalje biće Srbija, Hrvatska, Italija, Mađarska, Kazahstan, SAD, Australija, Velika Britanija i četiri reprezentacije koje su u Edmontonu izborile pravo učešća.

Olimpijske igre u Londonu počinju 27. jula i traju do 12. avgusta, kada će biti i finalni meč u vaterpolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije