Sportovi na vodi

Dajak bez premca

Dajak bez premca
Dajak bez premca

Posada banjalučkog Dajak kluba pobjednik je četvrtog rafting "Memorijala Branka Štulić", koji je bodovan za Evrokup i bh. ligu.

Dajak klub je proteklog vikenda slavio u sve tri discipline na rijeci Vrbas u Banjaluci (900 bodova).

Drugo mjesto u generalnom poretku Evrokupa pripalo je posadi KES Vir Pančevo (744 boda), a treće Kuli iz Stalaća (724).

Dajak je danas slavio u spustu. Drugo mjesto je zauzeo Vir, a treće Kula. Dan ranije Banjalučani su pobijedili u sprintu na stazi Bijeli buk ispred Vira i zeničke Bosne, a u slalomu na stazi u kanjonu Tijesno ispred ekipe Kula Stalać iz Srbije i hrvatskog Matisa.

"Prezadovoljni smo rezultatom. Dobro smo se pripremali i velika je šteta što su katastrofalne poplave zadesile Banjaluku, jer bismo, sudeći po rezultatu, definitivno bili ozbiljni konkurenti za najviši plasman na Evropskom prvenstvu (EP trebalo da bude u Banjaluci). Sada nam preostaje da postepeno dižemo formu za predstojeća takmičenja, a sljedeće nas očekuje narednog vikenda na Državnom prvenstvu na rijeci Uni", rekao je Igor Kuzmanović, član Dajak kluba.

S obzirom na to da su nedavne poplave uništile infrastrukturu, organizatoru, Rafting klubu Kanjon, otežan je bio posao, a kako bi pomogli u logistici, takmičari Kanjona nisu ni nastupili.

"Uspjeli smo organizovati još jedan Evrokup posvećen tragično nastradaloj Branki Štulić, vječnom kapitenu našeg kluba. Bilo je izuzetno zahtjevno, jer je infrastruktura na Vrbasu prilično uništena. Ali, zahvaljujući razumijevanju svih takmičara, koji su nam i pomogli u organizaciji, kojima nije bilo teškno ni da veslaju po dva kilometra da bi izašli iz vode, uspješno smo sve trke priveli kraju", rekao je Aleksandar Pastir, predsjednik Kajak kanu i rafting saveza BiH i predsjednik Kanjona.

Trke su bodovane i za Rafting ligu BiH, a u sve tri discipline trijumfovao je Dajak klub ispred Bosne i Jajca.

Branka Štulić

Takmičenje je održano u znak sjećanja na Branku Štulić, članicu Rafting kluba Kanjon i reprezentacije BiH, koja je tragično izgubila život na Evropskom prvenstvu u italijanskom Val di Soleu 2010. godine.

Nesreća se dogodila 5. juna 2010. u slalomskoj trci na rijeci Noće kada se prevrnuo čamac sa posadom bh. tima, a Štulićeva je nakon pet dana borbe za život preminula u 23. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije