Sportovi na vodi

Dajak i Bosna najbolji

Dajak i Bosna najbolji
Dajak i Bosna najbolji

Banjalučki Dajak klub u muškoj i zenička Bosna u ženskoj konkurenciji trijumfovali su u posljednjim slalomskim trkama koje su bodovane za generalni poredak rafting lige BiH, a koje su u subotu vožene na rijeci Vrbas u kanjonu Tijesno.

Ove ekipe su ranije osigurale titule.

Dajak je u prvoj trci slavio ispred Une iz Bihaća, Bosne i Dabra iz Donjeg Vakufa, a u drugoj ispred Bosne, Une i Dabra.

"Ovo je za Dajak klub bila još jedna proba pred odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će ove godine biti održano na Novom Zelandu. Obje trke smo odlično odveslali, kao uostalom i tokom cijele ove sezone, i trenutno smo u veoma dobroj formi. Preostaje nam da polako pakujemo stvari za Novi Zeland", rekao je Andrej Zamolo, kapiten posade banjalučkog Dajak kluba.

Odličnu sezonu imala je ekipa Bosne, jedini učesnik posljednjeg slaloma u ženskoj konkurenciji.

"Cijelu sezonu smo odlično veslale i osvajanje prvog mjesta na nivou Bosne i Hercegovine, kruna je cijele sezone. Koleginicama iz tima čestitam na svemu što smo uradile u ovoj sezoni, a sada nam preostaje da se što bolje kondiciono pripremimo za narednu sezonu i Evropsko prvenstvo koje će biti u Banjaluci", istakla je Merima Čelik, članica Bosne.

Aleksandar Pastir, predsjednik Kajak kanu i rafting saveza Republike Srpske i BiH, istakao je da je sezona počela u martu i dodao:

"Bila je ovo duga rafting sezona, uopšte najduža od nastanka lige. I u subotu smo mogli da vidimo sjajne vožnje u kanjonu Tijesno. Želim da zahvalim na saradnji Hidroelektranama na Vrbasu, policiji, spasiocima i svim institucijama koje su i u subotu, ali i kroz čitavu sezonu dali puni doprinos da ona protekne na najbolji mogući način. Iduće godine nas očekuje Evropsko prvenstvo u raftingu i više od 80 timova koji će doći da se takmiče na Vrbasu u obje konkurencije i u nekoliko uzrasnih kategorija. Možemo slobodno reći da su pripreme za ovu sportsku smotru počele, a siguran sam da će se Banjaluka ponovo pokazati u najboljem mogućem svjetlu."

Banjaluka će 2014. biti domaćin Evropskog prvenstva u raftingu u kategoriji R6 u organizaciji Rafing kluba Kanjon, te Evropskog juniorskog prvenstva u kajaku i kanuu u disciplinama sprint i spust u organizaciji Kajak kanu kluba Vrbas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije