Sportovi na vodi

Delegacija Vaterpolo saveza Srbije u posjeti RS: Za jače sportske veze

Delegacija Vaterpolo saveza Srbije u posjeti RS: Za jače sportske veze
Delegacija Vaterpolo saveza Srbije u posjeti RS: Za jače sportske veze

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je danas delegaciju Vaterpolo saveza Srbije (VSS), koju su činili generalni sekretar Saveza Marko Stefanović, predsjednik Stručnog savjeta Nenad Manojlović i član Međunarodne komisije VSS-a Dejan Perišić.

Dodik je čestitao Vaterpolo savezu Srbije na svim dosadašnjim uspjesima i izrazio nadu da će vaterpolisti Srbije uskoro boraviti u Banjaluci.

"Uspjesi vaterpolo klubova i reprezentacije Srbije doprinijeli su i popularizaciji ovog sporta u Banjaluci", kazao je predsjednik RS.

Na sastanku je bilo riječi o saradnji Vaterpolo saveza Srbije i Vaterpolo saveza Republike Srpske, a prijemu je prisustvovala i Nada Tešanović, ministar za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske.

S delegacijom VSS juče se sastao i gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović.

"Meni je veoma drago što sam čuo sve pohvale na račun kapaciteta Gradskog olimpijskog bazena, da je to jedan od najboljih bazena koje imamo na ovim prostorima", rekao je Davidović.

On je najavio mogućnost održavanja međunarodnog vaterpolo turnira za mlađe kategorije u Banjaluci u avgustu naredne godine, istakavši da grad raspolaže svim potrebnim kapacitetima za održavanje ovakvog takmičenja, koje bi bilo snažna promocija vaterpola, ali i grada Banjaluke.

"Vaterpolo savez Srbije je spreman da se maksimalno uključi sa svim svojim kapacitetom za razvoj i unapređenje vaterpola sporta u Banjaluci i Republici Srpskoj", rekao je Davidović.

Generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Marko Stefanović istakao je da je sastanak izuzetno važan za VSS, Banjaluku i RS u svakom pogledu.

"Planiramo proširiti dosadašnju saradnju. Regionalno možete biti ponosni na bazen kakav Banjaluka ima", rekao je Stefanović i dodao da bi u avgustu 2013. u Banjaluci na turniru moglo da učestvuje 12 evropskih selekcija te Kanada i SAD.

"Cilj turnira je da privučemo djecu da se bave jednim uspješnim sportom, što vaterpolo jeste. Bitno je omasoviti i ojačati vaterpolo u Srpskoj jer u Banjaluci trenutno radi samo jedan klub i to VK Banjaluka."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije