Sportovi na vodi

Delfini deklasirali Slovačku za ovjeru četvrtfinala

Delfini deklasirali Slovačku za ovjeru četvrtfinala
Foto: Ilustracija | Delfini deklasirali Slovačku za ovjeru četvrtfinala

Vaterpolisti Srbije deklasirali su Slovačku i ovjerili plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva sa prvog mjesta u grupi D.

‘Delfini’ su u jutarnjem terminu u Barseloni odigrali onoliko koliko im je bilo potrebno i slavili rezultatom 13:5 (5:1, 3:3, 2:1, 3:0).

Sve je već bilo riješeno posle prvih osam minuta jer su reprezentativci Srbije imali prednost od 5:1, što je bila sasvim dobra zaliha da se opuštenije odrade sljedeće tri četvrtine.

Izabranici Dejana Savića su počeli veoma koncentrisano u odbrani, bili efikasni u napadu i lako potvrdili epitet favorita. To je bilo dovoljno, uprkos padu koncentracije u sljedeće dvije četvrtine kada su protivnici zaprijetili i uspijevali da pariraju, ali trijumf ni u jednom trenutku nije dolazio u pitanje. 

Filip Filipović, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Dušan Mandić i Miloš Ćuk postigli su po dva gola, dok je jedan dodao Nemanja Vico. 

S druge strane, najbolji kod Slovaka bio je dvostruki strijelac Lukaš Durik, a po jednom su se u strijelce upisivali Mihal Uradnik i braća Maroš i Marek Tkač. 

Ovim trijumfom je Srbija overila četvrtfinale i sebi obezbijedila tri dana odmora, što je veoma važno u ovakvom formatu takmičenja. 

Još nije poznato ko će biti rival, pošto se čeka pobjednik plej-ofa između drugoplasirane ekipe iz grupe A i trećeplasirane iz grupe C. 

Ta utakmica je na programu u utorak, 24. jula, a termin će biti naknadno poznat.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije