Sportovi na vodi

'Delfini' nadigrali nemoćne Špance

'Delfini' nadigrali nemoćne Špance
Foto: Tanjug/AP | 'Delfini' nadigrali nemoćne Špance

Vaterpolisti Srbije savladali su reprezentaciju Španije rezultatom 11:5 u drugom kolu grupe C Svjetskog prvenstva u Mađarskoj.

Srpski vaterpolisti bili su dominantni tokom cijelog susreta, te se činilo da se poigravaju sa Špancima u bazenu.

U prvom rasplivavanju, Viktor Rašević je izborio loptu za Srbiju. Prvi gol na utakmici postigao je Španac Alehandro Agustos dok je njegov tim imao igrača više. To je bilo jedino vođstvo Španije na utakmici. Odmah nakon toga Andrija Prlainović izjednačava. Prlainović je bio strijelac i za prvo vođstvo Srbije od 2:1. Četvrtina je završena rezultatom 3:1 za Srbiju.

Nikola Mitrović je izborio loptu za svoj tim na početku druge četvrtine. Prvi gol dao je Nemanja Ubović, čime su Srbi došli do značajne prednosti od 4:1. Dušan Mandić pogađa za 5:1. Španija u drugoj četvrtini nije dala nijedan gol, a završena je ubjedljivim vođstvom Srbije od 5:1.

U trećoj četvrtini Srbija nastavlja dominanto. Stefan Mitrović pogađa za najveću prednost na utakmici od 8:3.

Posljednju četvrtinu Španija je izborila loptu, međutim Duško Plijetlović povećava prednost na 9:3. Alberto Baroso postiže tek četvrti gol za "Crvenu furiju".

Miloš Ćuk zabija 11 gol za Srbiju, a Španci daju još jedan gol čime je konačni rezultat bio 11:5.

Izabranici Dejana Savića u prvom meču slavili su sa 21:5 protiv Južnoafričke Republike, dok su Španci poraženi od reprezentacije Grčke rezultatom 8:7.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije