Sportovi na vodi

"Delfini" potopili Grke za četvrtfinale Svjetskog prvenstva

"Delfini" potopili Grke za četvrtfinale Svjetskog prvenstva
Foto: Tanjug/AP | "Delfini" potopili Grke za četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je vaterpoliste Grčke 11:6 u posljednjoj utakmici grupe C Svjetskog prvenstva u Mađarskoj.

Grci imaju jednak omjer pobjeda kao i Srbija, ali u ovom duelu ipak nisu mogli mnogo učiniti, iako su veoma dobro ušli u utakmicu, i igrali go za golom sve do kraja prvog poluvremena.

Ovaj meč je bio bitan za obje ekipe jer je odlučivao o tome ko će direktno u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Prvi napad na utakmici pripao je Grcima, ali je prvo vođstvo ostvarila Srbija golom Dušana Mandića. Godijanis izjednačava tokokm sljedećeg napada. Prva četvrtina završena je rezultatom 2:1, a drugi gol za Srbe postigao je Filip Filipović.

Joanis Delakas donio je Grčkoj prvo vođstvo od 3:2. Međutim, to je bilo kratkog daha, jer Dušan Mandić uzvrća i daje svoj drugi gol na utakmici. Filip Filipović zabija za 4:3. Druga četvrtina je završena u korist Srba, 5:4.

U trećoj četvrtini Srbi su uspjeli da se "odvoje" i ostvare značajniju razliku u golovima. Duško Pijetlović donosi Srbiji najveću prednost od 8:4. To je bio konačni rezultat treće četvrtine u kojoj Grci nisu nijednom zatresli mrežu gola Srbije.

U posljednjoj četvrtini Grcima je dosuđen peterac koji je realizovao Fontulis. Sava Ranđelović postiže prvi gol i vraća Srbiju na plus četiri. Dušan Mandić sa devet metara zabija za 10:5. Grcima je dosuđen još jedan peterac, koji je i ovaj put uspješno izveo Fontulis te smanjio vođstvo Srbije. Milan Aleksić daje posljednji gol na utakmici i postavlja konačni rezulat od 11:6.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije