Sportovi na vodi

Delfini 'potopili' Mađare za polufinale EP

Delfini 'potopili' Mađare za polufinale EP
Foto: mozzartsport.com | Delfini 'potopili' Mađare za polufinale EP

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je ekipu Mađarske rezultatom 8-5 i obezbijedila polufinale na Evropskom prvenstvu koje se igra u Barseloni.

Prve dvije četvrtine Srbija je imala potpunu dominaciju, te su sve do kraja druge četvrtine vodili bez primljenog gola. U prvoj četvrtini Srbija je dala četiri gola, dok je na kraju druge bilo 5-1 za Srbiju.

Treća četvrtina donijela je mali pad u igri Srbije što su Mađari iskoristili da dadnu još dva gola, ali se Srbija trgla, pa se na pauzu otišlo sa velikom prednošću od 7-3.

Skoro polovina četvrte četvrtine bila je bez golova, kada su Mađari uspjeli da postignu pogodak i smanje prednost Srbije na 7-4, zatim je Srbija 40 sekundi prije kraja pogotkom Viktora Rašovića povećala prednost na 8-4, a konačnih 8-5 Mađari začinili pogodkom par sekundi prije kraja meča.

Srbija je do četvrtfinala došla direktnim plasmanom iz grupne faze, dok je Mađarska morala da odigra još jedan meč, i u osmini finala savlada Holandiju sa 12:9.

Srbija je u grupi bila ubjedljiva, ali nije pokazala igru koja je krasi i po kojoj su postali strah i trepet vaterpola. Savladani su Rumunija (11:5), Rusija (11:9) i Slovačka (13:5).

Mađari su, pored Holandije, pobijedili Gruziju sa 12:5, sa Njemačkom odigrali iznenađujući remi od 4:4, dok ih je Hrvatska ubjedljivo savaladala sa 12:5.

Mađarska do sada nije pokazala nivo koji se od njih očekuje, a oslabljeni su i nemanjem najboljeg igrača, Deneša Varge, dok u postavi nije ni prvi centar Haraji.

Bolji iz ovog meča će u polufinalu igrati sa pobjednikom duela između Hrvatske i Crne Gore, koji se sastaju od 18:30 časova.

Sastavi

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić, Rašović, Ranđelović, Ćuk, D. Pijetlović, Vico, Aleksić, Jakšić, Filipović, Prlainović, S. Mitrović, B. Mitrović.

MAĐARSKA: Nađi, Anđal, Manhrec, Zalanki, Vamoš, Mecei, Janšik, Kovač, Erdelji, Batori, Bedo, Pol, Vogel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije