Sportovi na vodi

Delfini razbili Crnogorce na premijeri SP u Kazanju

Delfini razbili Crnogorce na premijeri SP u Kazanju
Delfini razbili Crnogorce na premijeri SP u Kazanju

Izabranici Dejana Savića pobjedili su najtežeg rivala u grupi 11:8, a odlučujuću prednost stekli u drugoj četvrtini

Vaterpolisti Srbije savladali su Crnu Goru u utakmici prvog kola Grupe D na Svjetskom prvenstvu u Kazanju rezultatom 11:8 (2:1, 4:2, 3:4, 2:1).

Najefikasniji igrač utakmice bio je Filip Filipović sa tri gola. Po dva pogotka za reprezentaciju Srbije zabiljležili su Dušan Mandić i Milan Aleksić, a po jedan Nikola Jakšić, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović i slavljenik Miloš Ćuk, koji je uknjižio 100. nastup za nacionalni tim.

"Delfini" su poslije tvrde i izjednačene borbe u uvodu odlučujuću prednost stekli u drugoj četvrtini kada su serijom 4:0 poveli 6:2.

Crnogorci su kasnije više puta zaprijetili, smanjili su na dva gola razlike, ali više od toga nisu mogli protiv snažne srpske selekcije, koja nije klonula duhom ni kad su Crnogorci prilazili, već bi se svaki put ponovo odlijepila na "plus tri".

Aktuelni evropski šampioni i četvorostruki uzastopni osvajači Svjetske lige ovako su napravili veliki korak ka četvrtfinalu. Jer, samo prvoplasirani iz grupe obezbijediće direktan plasman među osam najboljih na svijetu, dok će drugoplasirani i trećeplasirani morati u osminu finala.

Zanimljivo je da je Srbija počela takmičenje u Kazanju baš na dan kada je prošle godine u Budimpešti postala kontinentalni prvak.

Crnogorci, aktuelni svjetski vicešampioni, iako bez trojice važnih igrača u Kazanju (Nikole Janovića, Antonija Petrovića i Saše Mišića) bez dileme su najjači rival Srbije u grupi.

"Delfini" će u drugom kolu igrati protiv Japana (29. jul, 16.30), a u trećem protiv Australije (31. jul, 11.10).

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije