Sportovi na vodi

"Delfini" za zlato u Bergamu

"Delfini" za zlato u Bergamu
"Delfini" za zlato u Bergamu

Vaterpolisti Srbije pobjedom su završili kvalifikacioni dio Svjetske lige, pošto su u utorak u Kruševcu u posljednjem kolu Grupe B savladali Rusiju rezultatom 11:10 (2:3, 4:1, 2:2, 3:4).

Najefikasniji u ekipi branioca titule, koja je ranije obezbijedila učešće na završnom turniru, sa po dva gola bili su Filip Filipović, Stefan Mitrović i Nikola Jakšić, a po jedan su postigli Dušan Mandić, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Milan Aleksić i Ognjen Stojanović, koji je prvi put igrao za A tim.

"Drago mi je da smo Kruševljanima poklonili pobedu. Imali smo problema s povredama, igrali smo sa jednim centrom, bez Rađena... I to je poučno za nas. Ispunili smo prvi deo cilja. Sada predstoji da u Bergamu probamo da osvojimo prvo mesto", rekao je Dejan Savić, selektor Srbije.

Završni turnir biće igran od 23. do 28. juna, a imaće poseban značaj pošto će pobjednik ići direktno na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. Srbija će na završnom turniru biti u grupi s Australijom, SAD i Italijom, a u drugoj grupi su Brazil, Mađarska, Kina i Hrvatska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije