Sportovi na vodi

Dva hrvatska kluba na fajnal foru

Dva hrvatska kluba na fajnal foru
Dva hrvatska kluba na fajnal foru

Vaterpolisti Vašaša, Mladosti, Primorja iz Rijeke i Pro Reka igraće na fajnal foru Evrolige u Oradei, u Rumuniji 11. i 12. maja.

Vašaš je u revanšu četvrtfinala slavio protiv Juga sa 16:9 i tako uspio da nadoknadi četiri gola manjka iz prvog susreta u Dubrovniku i odličnom igrom obezbijedi plasman na završni turnir. Mađarski tim došao je do velike prednosti u trećoj i četvrtoj četvrtini kada je postigao po pet pogodaka. Najbolji strijelac tima iz Budimpešte bio je Gergelji Katonaš sa četiri gola, dok je za Jug Nikša Dobud pogodio tri puta.

Iako je Jug, kao veliki favorit za nastup u finalu, ispao, Hrvatska će ipak imati dva predstavnika. Mladost iz Zagreba je i u drugom meču savladala Seged, ovoga puta u Mađarskoj sa 10:7. Zagrepčani su imali dva gola prednosti iz prvog meča, a utakmicu u Segedu su prelomili u posljednjoj četvrtini kada su sa tri gola riješili pitanje pobjednika.

Najneizvjesnija borba viđena je u Herceg Novom gdje je domaći Jadran pokušao da nadoknadi gol manjka iz prvog meča protiv riječkog Primorja. Ipak, tim iz Rijeke uspio je da odoli u Igalu i meč je završen neriješeno, 11:11.

Učesnik završnog turnira biće i Pro Reko. Italijanski tim je i u drugom meču ubjedljivo bio bolji od Budve i pobijedio 19:6, a imao je i prednost od osam golova iz prvog meča u Crnoj Gori.

Prošle sezone titulu šampiona Evrope osvojio je Partizan, koji je odbranu titule u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja završio već u prvoj fazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije