Sportovi na vodi

Filipović: Znamo kako da se vratimo posle poraza

Filipović: Znamo kako da se vratimo posle poraza
Filipović: Znamo kako da se vratimo posle poraza

BUDIMPEŠTA - Srpski veterpolista Filip Filipoivć rekao je danas da nacionalni tim zna kako da se vrati na pobjednički kolosijek poslije poraza od Mađarske (8:6) na prvenstvu Evrope u Budimpešti.

"Već smo bili u ovakvoj situaciji i znamo kako da se vratimo. Jedan poraz ništa ne znači ako izvučete pouke. Znamo koliko vredimo, šta želimo na ovom prvenstvu i borićemo se za to", rekao je Filipović za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Izabranici selektora Dejana Savića naredni meč na šampionatu odigraće sutra protiv Hrvatske, koji bi mogao da odluči o poziciji broj dva u grupi B.

"Protiv Hrvata nam je potrebno ono što nismo imali na meču sa Mađarima, glava i strpljenje. Očekujem meč sa puno kontakta, brojnim isključenjima. Ne menjaju stil i kada menjaju igrače", dodao je Filipović.

Jedan od najboljih srpskih igrača u Budimpešti, golman Gojko Pijetlović, nada se dobrim partijama reprezentacije.

"Odbrana nije bila loša na meču sa Mađarskom, ali napad je bio takav da je junak utakmice bio moj kolega Deker. Sa Hrvatima će biti neizvesno. Oni su pod većim pritiskom zbog remija sa Španijom. Nama pobeda donosi najverovatnije drugo mesto i verujem da imamo snage za takav rezultat", rekao je Pijetlović.

Nikola Rađen smatra da su naredna dva meča, protiv Hrvatske i Španije, izuzetno važna za aktuelnog prvaka Evrope.

"Dve pobede nam donose drugo mesto i najvažnije je da je sve u našim rukama. Biće teško i sa Hrvatima i Špancima, ali verujem da ćemo se konsolidovati i ostvariti uspeh", rekao je Rađen.

Utakmica između Srbije i Hrvatske počinje sutra u 16 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije