Sportovi na vodi

Gocić: Očekujem veliku borbu protiv Mađarske

Gocić: Očekujem veliku borbu protiv Mađarske
Gocić: Očekujem veliku borbu protiv Mađarske

BUDIMPEŠTA - Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Živko Gocić rekao je danas da očekuje veliku borbu u derbi meču trećeg kola B grupe prvenstva Evrope protiv selekcije Mađarske, koja je uz "delfine" glavni kandidat za osvajanje zlatne medalje u Budimpešti.

Srbija je na startu šampionata pobijedila Francusku (16:5) i Njemačku (12:7), dok je Mađarska bila bolje od Španije (12:9) i Francuske (12:7).

"Mađari nisu blistali protiv Francuza, ali to nas neće prevariti, kao ni činjenica da nas previše hvale. Žele da lopticu prebace u naše dvorište. Ipak su oni svetski prvaci i time je sve rečeno. Očekujem veliku borbu i sjajan ambijent. Odlučiće jedna lopta, nadahnuće ili nečiji bolji dan", rekao je Gocić za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

On očekuje da Mađarska na sutrašnjem meču ima veliku podršku navijača.

"Naše je da budemo mirni, hladne glave i spremni za veliki duel od prvog trenutka. Imamo zavidan kvalitet na svakoj poziciji i to moramo da iskoristimo. Ipak, ovaj meč nije ključan za nas. Bilo bi lepo da budemo prvi u grupi, ali ni razigravanje nije smak sveta", poručio je Gocić.

Centar Slobodan Nikić smatra da je domaćin šampionata jak i agresivan protivnik.

"Oni se uzdaju u individualni kvalitet, a mi u odbranu, odakle sve polazi. Bitan kriterijum biće suđenje, da li će svirati sve ili će pustiti grublju igru. Pobeda bi nas približila prvom mestu u grupi, što dosta znači, ali ne zaboravite da su ostali Hrvati i Španci, koji su podjednako opasni. Turnir je tek počeo, obe ekipe će se dizati i biti najbolje na kraju", rekao je Nikić, trenutno drugi strijelac turnira sa 7 postignutih golova.

Prema riječima Stefana Mitrovića, Srbija mora da izdrži početni pritisak i zaustavi protivničke šutere.

"Pritisak je na njihovoj strani. Moraju da izdrže teret domaćeg terena, podršku navijača i činjenicu da su prvaci sveta. Imamo iskustvo igranja u takvim utakmicama. Publika nije agresivna i ona neće uticati na dešavanja u bazenu. Oni su u Barseloni formirali novi tim, a ovde imaju još dve promene. Pobedili smo ih u Dubaiju, ali smo tada i jedni i drugi bili u trenažnom procesu i to sada nema nikakvu važnost", rekao je Mitrović.

Utakmica između Srbije i Mađarske igra se sutra od 20 sati i 30 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije