Sportovi na vodi

Ilijan Malčić: Nas trojica kao iz tri reprezentacije

Ilijan Malčić: Nas trojica kao iz tri reprezentacije
Ilijan Malčić: Nas trojica kao iz tri reprezentacije

Mi smo jedina reprezentacija koja nije dobila ili nema svoje trenerke, torbe, majice, dresove, kapice za plivanje, da ne spominjem fizioterapeute, masere, kaže Ilijan Malčić, jedan od plivača koji će BiH predstavljati na Evropskom prvenstvu koje sutra počinje u Izraelu.

On je još dodao:

"To su sve stvari koje prate jednu pravu reprezentaciju, što sve druge reprezentacije imaju, poput Njemačke, Mađarske, Bugarske, Rusije, čak i Srbija sve te ljude ima."

U Plivačkom savezu BiH kažu da nema novca da se za svako takmičenje kupuje nova oprema.

"Istina je da nemaju opremu za EP, ali imaju sa ranijih takmičenja. Nažalost, Savez nije u mogućnosti da za svako prvenstvo pripremi opremu. Teško je stanje u Savezu, sportu, državi...", rekao je Vlado Kepčija, generalni sekretar Plivačkog saveza BiH.

Malčić kaže da on, plivač Vedad Ramić i trener Miodrag Čeko izgledaju kao da su iz tri reprezentacije.

"Vedad i ja smo išli na pripreme u Kuvajt i tada sam dobio dvije majice i šorts. Meni je ovo prvo EP, nisam siguran da li smo išta od opreme dobili pretprošle godine za Balkanijadu", dodao je Malčić.

I Malčiću i Ramiću je ovo prvo seniorsko Evropsko prvenstvo, a prvi trening imali su u ponedjeljak, na dan kada su stigli u Netanju.

"Odradili smo dva treninga, imaćemo još jedan poslije podne (utorak). Hotel nam je udaljen od bazena nekoliko kilometra, ali prevoz je obezbijeđen. Svakih sat vremena imaju autobusi koji voze do bazena, tako da kad god poželimo možemo ići na trening. Što se bazena tiče, sve je u najboljem redu, temperatura vode je odlična. Na svakom koraku se nalazi neko od osoblja ko upućuje ljude kuda treba da idu, tribine su veoma velike i organizacija je zasad vrhunska, kao i atmosfera. Naravno, sve ovo je još proba za narednih pet dana takmičenja", rekao je Malčić.

Malčić će se takmičiti na 100, 200 i 400 metara slobodno.

"U dobroj sam formi, što sam potvrdio na posljednjim takmičenjima. Što se tiče plasmana, teško je prognozirati, ali bio bih zadovoljan kada bih se plasirao među 16 najboljih - to bi bio odličan rezultat", rekao je Malčić.

Ramić će nastipiti u trkama na 50 metara slobodno i 50 metara delfin.

"Trenirao sam dobro. Prilično sam zadovoljan rezulatima koje sam ostvario prije tri sedmice i to mi je dalo samopouzdanje za Evropsko prvenstvo. Ovo mi je prvo seniorsko Evropsko prvenstvo, ali bio sam na više velikih takmičenja, poput Evropskog juniorskog prvenstva, Balakanijade i Olimpijskih igara mladih, tako da nije tolika euforija. Ali, lijepo je biti ovdje", rekao je Ramić i dodao:

"Bio bih zadovoljan kada bih popravio svoja najbolja vremena, a plasmani zavise i od ostalih plivača."

Čeko: Nadam se dobrim rezultatima

U Izraelu je trebalo da nastupi i Adi Mešetović, ali je zbog zdravstvenih problema odustao od putovanja.

"Žao mi je što se neće takmičiti, jer je po rezultatima veoma blizu polufinala, ali zdravlje je najvažnije. Momci koji su tu su odlični, raspoloženi su za takmičenje i nadam se dobrim rezultatima", rekao je Miodrag Čeko, trener.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije