Sportovi na vodi

Ivana se za EP sprema u Beogradu

Ivana se za EP sprema u Beogradu
Ivana se za EP sprema u Beogradu

Najbolja bh. plivačica Ivana Ninković od 8. do 16. avgusta putuje u Beograd, gdje će zadnji dio priprema pred Evropsko prvenstvo realizovati zajedno sa reprezentativcima Srbije, nakon čega direktno odlazi u Berlin.

Na ovakav potez u Plivačkom klubu Olimp su se odlučili zbog toga što će Gradski olimpijski bazen u Banjaluci u narednom periodu biti zatvoren zbog remonta.

"S obzirom na to da će bazen biti van upotrebe, a nije mnogo vremena ostalo do početka Evropskog prvenstva, tražili smo najbolju soluciju za našu Ivanu i uz pomoć naših prijatelja lako došli do rješenja", saopštili su iz PK Olimp i dodali:

"Ivana će biti isto tretirana kao i ostali plivači Srbije, koji se takođe pripremaju za Evropsko prvenstvo. Uz odlične uslove i tim stručnjaka koji prate plivače Ivana će imati i sparing partnere, što joj je neophodno u ovom periodu zbog podizanja nivoa brzinskih sposobnosti. Veliku zahvalnost dugujemo našim prijateljima profesoru doktoru Milivoju Dopsaju, treneru reprezentacije Srbije Sebastijanu Higlu, zajedno sa rukovodstvom Plivačkog saveza Srbije na ovoj saradnji".

Evropsko prvenstvo biće održano u Berlinu od 18. do 25. avgusta ove godine, a Ivana Ninković će nastupiti u tri discipline: 50 m, 100 m prsno i 50 m slobodno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije