Sportovi na vodi

KKK Vrbas uspješno organizovao Evrokup, do SP predstoji mnogo posla

KKK Vrbas uspješno organizovao Evrokup, do SP predstoji mnogo posla
KKK Vrbas uspješno organizovao Evrokup, do SP predstoji mnogo posla

!!!! GRESKA !!!!

Kajak kanu klub Vrbas M:tel iz Banjaluke bio je uspješan domaćin drugog kola Evrokupa u sprintu koji je bio proba za organizaciju Svjetskog prvenstva, ali posao na sanaciji staze, koja mora biti završena do 15. maja, tek predstoji.

Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama se bliži, tačnije biće održano od 1. do 5. juna, ali staza mora biti ranije završena.

"Na sanaciji staze se još nije počelo raditi. Ono što je prioritet da se uradi jesu prilaz stazi, sudije moraju biti na stazi, a ne mogu prići, takođe nema ciljne platforme i platforme za sudije. Nema ni tribina, ali one nisu obavezne", istakao je Nikola Stanković, direktor KKK Vrbas.

Staza je u nadležnosti grada Banjaluka, a Ostoja Barašin, direktor Turističke organizacije Banjaluka (TOBL), koja je sa gradom zadužena za sanaciju, uvjerava da će sve biti spremno do SP.

"Jutros (ponedjeljak) sam razgovarao sa ljudima iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove grada, sastaćemo se ponovo i ovih dana će početi radovi. Moraju biti završeni do 20. maja", rekao je Barašin.

Tomislav Crnković, tehnički delegat u Svjetskoj kajakaškoj federaciji, dolazi početkom maja u kontrolu i tada bi trebalo da bude održan sastanak sa predstavnicima Gradske uprave i sjednica Organizacionog odbora. Na pitanje da li postoji mogućnost da se oduzme organizacija KKK Vrbas, ukoliko radovi ne budu završeni na vrijeme, Stanković je odgovorio:

"Ne vjerujem da se to može desiti. Mogu nam produžiti rok za petnaestak dana da obavimo radove, ali možemo dobiti penale, pa da, na primjer, u narednih pet godina ne možemo organizovati neko veće takmičenje. Ipak, vjerujem da do toga neće doći, ljudi iz Gradske uprave, u čijoj je nadležnosti staza, prije nekoliko dana su obišli stazu i nadam se da će radovi biti obavljeni do SP."

Dodao je da je dio organizacije koji klub treba da obavi urađen, da je sa kompanijom "M:tel" dogovoren pristup internetu na stazi i da još treba dogovoriti detalje regulacije vodostaja. Ekipe već dolaze na treninge, a nastup je prijavila 21 reprezentacija.

"Očekujem oko 30 reprezentacija. Malo nam nedostatak smještajnih kapacitata stvara problem. Kontaktirali su nas Nigerijci i Brazilci da im pomognemo naći smještaj, međutim od centra prema Karanovcu je sve popunjeno, tako da će morati biti malo udaljeniji od staze", rekao je Stanković.

Test za SP bilo je drugo kolo Evrokupa, koje je održano proteklog vikenda, kada su se na rijeci Vrbas takmičile ekipe iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Austrije i BiH.

"Zadovoljni smo kako je proteklo takmičenje. O ozbiljnosti trke govori podatak da je bila izborna za reprezentacije Slovenije i Hrvatske. Što se tiče organizacije, sve je proteklo kako treba, ali nismo u to ni sumnjali jer imamo dosta iskustva i uhodan tim", rekao je Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije