Sportovi na vodi

Kajakaši i kanuisti osvajaju Vrbas

Kajakaši i kanuisti osvajaju Vrbas
Kajakaši i kanuisti osvajaju Vrbas

Kajak-kanu klub Vrbas M:tel spreman je za još jedno veliko takmičenje i za vikend će biti domaćin Evrokupa u sprintu i trke spusta.

U subotu će na rijeci Vrbas kajakši i kanuisti voziti spust koji se boduje za ICF rang-listu (biće vožen od Novoselije do Kastela od 16 časova), a dan kasnije drugu trku Evrokupa u sprintu na divljim vodama "Vrbas - M:tel 2017". To takmičenje će biti održano od 11 časova u kanjonu Tijesno.

"Prijavljeno je više od 20 ekipa iz devet zemalja, a očekujemo dodatne prijave. Priprema takmičenja prolazi u najboljem redu i u skladu s planom, osim vremenskih uslova. Snijeg nas je neprijatno iznenadio i nadamo se da neće biti većih komplikacija oko padavina i nivoa rijeke. Takođe, želim da zahvalim volonterima sa banjalučkog Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta i ljudima iz Hidroelektrana na Vrbasu, koji se svake godine trude da nivo Vrbasa bude idealan i bez varijacija", istakao je Nikola Stanković, direktor KKK Vrbas M:tel i trke ECA Evrokupa.

Trke se održavaju u sklopu obilježavanja 70 godina postojanja KKK Vrbas M:tel, a u programu su obilježavanja Dana grada Banjaluka.

"Trka Evrokupa je u kategoriji manifestacija od interesa za grad, jer nam je cilj da se Banjaluka promoviše u sportskom i turističkom smislu. Pružili smo logistiku i finansijsku pomoć, a sve u cilju da se manifestacija organizuje na visokom nivou kao i sva dosadašnja kajak-kanu takmičenja po kojima je Banjaluka globalno prepoznatljiva", rekao je Dragan Banjac, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, omladinu, zdravstvo i sport Banjaluke.

Tomislav Crnković, tehnički delegat Evropske i Svjetske kajakaške federacije, naveo je da su uslovi za organizaciju potpuno ispunjeni.

"Ne sumnjamo da će Banjaluka i Vrbas prirediti još jednu lijepu sportsku priču na koje smo navikli i zbog kojih se svi rado vraćamo u prelijepi grad na još ljepšem Vrbasu. Sa domaćinima smo već u dogovorima za organizaciju ICF Svjetskog kupa 2018", kazao je Crnković.

Za vrijeme takmičenja u kanjonu će biti izmijenjen režim saobraćaja, odnosno naizmjenično će biti propuštana vozila.

Podrška kompanije "M:tel"

Stavljanje Banjaluke na sportsku mapu svijeta je petu godinu podržala i kompanija "M:tel", generalni sponzor KKK Vrbas M:tel.

"Kompanija 'M:tel' je nekoliko godina pokrovitelj vrhunskih takmičenja u organizaciji KKK Vrbas, jer smo prepoznali njihov sportski značaj i turistički potencijal. Ovo je jedan od događaja koji promovišu prave vrijednosti, zdrav život i sportski duh. Da bismo dali doprinos razvoju sporta na ovim prostorima, osim Evrokupa podržali smo kompletan program obilježavanja 70 godina postojanja uspješnog sportskog kolektiva", istakli su u kompaniji "M:tel".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije