Sportovi na vodi

Mešetović želi u polufinale

Mešetović želi u polufinale
Mešetović želi u polufinale

Bh. plivači spremni su za prvi nastup na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima. Amina Kajtaz je juče otputovala u kanadski Vindzor, dok će reprezentativci Adi Mešetović, Ilijan Malčić, Anđelo Šimić, Nejla Karić i Emina Pašukan na put krenuti u subotu.

Šampionat svijeta biće održan od 6. do 11. decembra.

"Najviše očekujemo od Amine i Adija. Amina je nastupala na velikim takmičenjima, bila je i na Olimpijskim igrama, ima iskustva nastupa na velikim takmičenjima i to će joj mnogo značiti. Adi je plivao na svjetskim kupovima, takmičio se i u finalu. Ilijan je bio na EP u Izraelu i ovo mu je stepenica više u karijeri, dok su ostali mlađi i SP će im biti važno iskustvo", rekao je Miodrag Čeko, koji je kao trener otputovao u Kanadu.

On će prisustvovati i kongresu Svjetske plivačke federacije od 2. do 5. decembra, a onda će plivači i plivačice stupiti na scenu. Kajtazova će plivati 50 i 100 metara delfin.

"Spremna sam, trenirala sam najbolje što sam mogla s obzirom na to da u Mostaru nisu sjajni uslovi za bavljenje ovim sportom. Ne bih prognozirala plasmane, to je teško, zavise od dosta faktora, pa i od sreće. Ali, ono što je sigurno jeste da ću se kao i na svakom takmičenju truditi da isplivam najbolje što mogu", rekla je Kajtazova.

Mešetović, koji će plivati tri discipline, ne krije ambicije.

"Volio bih da plivam brže od ličnih rekorda, koji su ujedno državni i koje sam isplivao prije nekoliko mjeseci u Parizu i Berlinu (rekordi - 50 m prsno 28,34 sekundi, 50 m delfin - 23,81 i 50 m slobodno - 22,16). Polufinale je teško dostižno, ali nije van domašaja. Dosta faktora će uticati, dug je put, vidjeću kakav će biti period adaptacije, ali optimista sam. Zadovoljan sam formom, mislim da sam i u boljoj nego što sam bio kada sam plivao u svjetskim kupovima", rekao je Mešetović i dodao da je povreda koja mu je stvarala probleme tokom treninga prošlost i da je spreman za SP.

Anđelo Šimić će plivati 50, 100, 200 i 400 m slobodno, Nejla Karić 200, 400 i 800 m slobodno, Emina Pašukan 50, 100 i 200 m prsno, Ilijan Malčić 100 i 200 m slobodno,

"S obzirom na to da je ovo SP, najvažnije je što bh. plivači učestvuju. Naravno, to ne znači da nam je to jedini cilj, ali realno svaki plasman ispod 40. mjesta je više nego dobar", rekao je Čeko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije