Sportovi na vodi

Na Balkanijadi u Sarajevu nastupaju plivači iz 12 zemalja

Na Balkanijadi u Sarajevu nastupaju plivači iz 12 zemalja
Foto: N.N. | Na Balkanijadi u Sarajevu nastupaju plivači iz 12 zemalja

Oko 150 plivača i plivačica iz 12 zemalja nastupiće za vikend na Balkanskom juniorskom prvenstvu u Sarajevu.

Dolazak učesnika očekuje se danas, a takmičenje počinje u subotu na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu gdje će nastupiti plivači iz Albanije, Bugarske, Kipra, Crne Gore, Kosova, Moldavije, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Srbije, Turske i BiH.

"Mnogo nam znači što smo dobili povjerenje za organizaciju ovako važnog međunarodnog takmičenja. Na prošlogodišnjoj Balkanijadi koja je održana u Sofiji, naši juniori osvojili su 11 medalja, i ove godine, s obzirom na kvalitet naših plivača očekujemo osvajanje medalja, za šta se već naši reprezentativci ozbiljno pripremili. Svakako će ovo biti prilika da na jednom mjestu vidimo sve najbolje juniore sa Balkana te da oni međusobno razmjene iskustva" rekao je Azur Kuduzović, generalni sekretar Plivačkog saveza BiH.

BiH će predstavljati Marko Babić, Tarin Husić, Nejla Karić, Marko Kovačić, Aleksa Krminac, Hena Mešić, Emina Pašukan, Fatih Tahirović, Elena Trivić, Amer Voljevica i Amar Šapčanin. Stručni štab čine Goran Grahovac, glavni trener, i Evelin Avdić, član stručnog štaba.

Enes Peštek, direktor JP "Olimpijski bazen Otoka" rekao je da je Balkanijada od velike važnosti kako za organizatore tako i za BiH.

"Za Balkanijadu smo sve resurse stavili na raspolaganje, sve u cilju što kvalitetnijeg i takmičenja i organizacije, te promocije našeg grada i zemlje“, istakao je Peštek.

Ovo takmičenje će biti i kvalifikaciono za Olimpijske igre mladih u Buenos Ajresu 2018.

Zbog Balkanijade Olimpijski bazen sa svim sadržajima neće raditi od petka do nedjelje, a sa redovnim aktivnostima nastavlja u ponedjeljak u 7 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije