Sportovi na vodi

Najbolji bh. kajakaš se sprema za SP u Češkoj

Najbolji bh. kajakaš se sprema za SP u Češkoj
Foto: Velibor Tripić | Najbolji bh. kajakaš se sprema za SP u Češkoj

Darko Savić, najbolji bh. kajakaš, krenuće ovih dana put Novog Sada, gdje će se pripremati za Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na mirnim vodama za seniore u češkim Račicama (23 27. avgusta).

Nakon izvanrednih rezultata koje je postigao na Svjetskom kupu u Augzburgu, gdje se plasirao u finale i zauzeo 14. mjesto u sprintu i 11. u klasičnoj spust trci, smatra da će treninzi u Vojvodini biti pun pogodak.

"To će biti prvi put da idem van Banjaluke na duži trenažni kamp i tamo ću trenirati sa svjetskim i evropskim prvacima i olimpijskim osvajačima medalja. Kvalitet treninga i rada će biti na visokom nivou, pa će sigurno doći i bolji  rezultati za mene. Radujem se tom odlasku i mislim da će to biti pun pogodak", rekao je Savić, kajakaš banjalučkog Vrbas M:tela.

Iako su divlje vode njegova specijalnost Savić se nakon, kako kaže, kvalitetnih priprema nada dobrim rezultatima i na mirnim vodama.

"Dva mjeseca ću trenirati s odličnim kajakašima i mislim da ću popraviti lične rekorde", ističe Savić i dodaje:

"To je izazov za mene zato što sam, da tako kažem, debitant u tom svijetu jer su to trke na dionice. Nije kao na divljim vodama, ali nikad nisam imao ovakav trenažni proces kao što ću sada imati pa mislim da će rezultati biti još bolji".

Pripreme u Novom Sadu Saviću neće biti od koristi samo u Račicama, već i za Svjetsko prvenstvo na divljim vodama koje će biti održano u Francuskoj od 21. septembra do 1. oktobra.

"Poslije Svjetskog prvenstva na mirnim vodama u Račicama, cijela ekipa seniora Kajakkanu kluba Vrbas ide na Svjetsko prvenstvo na divljim vodama u francuski Po, gdje ću, nadam se, ostvariti dobre rezultate s obzirom na to da će iza mene biti dva mjeseca odličnih priprema. Biću u dobroj formi, a i divlje vode su moj teren", zaključio je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije