Sportovi na vodi

Panić: Bez novca nema šampiona

Panić: Bez novca nema šampiona
Panić: Bez novca nema šampiona

Plivački klub Olimp iz Banjaluke proslavio je 15. rođendan, a njegovi članovi prisjetili su se brojnih uspjeha, ali i proglasili najuspješnije u protekloj godini.

"Veoma sam zadovoljan onim što smo uradili, posebno rezultatima ostvarenim u posljednje vrijeme i trudićemo se da tako i ostane, da ekipu što duže zadržimo na okupu. Mnogo toga smo uradili, ali nažalost, nemamo mogućnosti da stvaramo svjetske šampione. Nedostaje nam novca za to. Imamo uslove za bavljenje plivanjem, ali novac je potreban da bismo otišli na visinske pripreme, na takmičenja, da bismo angažovali doktore, tim stručnih ljudi, koji vodi računa o takmičaru i pravi analize. Ne može to da radi jedan trener", rekao je Željko Panić, sportski direktor Olimpa.

Ipak, ono što Olimp može da ponudi, kako kaže Panić, jeste da djeci pruži priliku da preko dobrih rezultata dođu do besplatnih stipendija za školovanje u inostranstvu. Jedna od onih koji su preko stipendije nastavili školovanje u SAD je Ivana Ninković.

Iz Olimpa su kao najveće uspjehe u istoriji kluba naveli nastupe Željka Panića na Olimpijskim igrama 2004. (nastupio je i 2000), 10. mjesto na Evropskom prvenstvu 2012. i četvrto mjesto na Mediteranskim igrama 2013. Ivane Ninković, osmo mjesto u finalu Svjetskog kupa 2016. Adija Mešetovića, kao je peto mjesto Nikole Bjelajca na Balkanskom juniorskom prvenstvu 2016. Takođe, ponosni su na međunarodni miting "Banjaluka open", koji će biti održan 10. put, a koji je poseban po tome što su na njemu nastupili brojni osvajači olimpijskih medalja te odličja sa svjetskih i evropskih prvenstava.

Plivači banjalučkog kluba su prošle godine osvojili 1.139 medalja i oborili 35 bh. rekorda prošle godine, a imali su predstavnike i na svjetskim i evropskim prvenstvima. Bogatiji su za 498 zlatnih medalja, 321 srebro i 320 bronzanih odličja, a kada je riječ o rekordima, sedam su oborili u apsolutnoj kategoriji. Za najuspješnije u 2016. proglašeni su: mlađi pioniri: David Vučić, Maria Ljubojević; pioniri: Ivan Grcić, Sara Kremenović; kadeti: Aleksa Krminac, Elena Trivić; omladinci: Nikola Bjelajac, Natalija Stanojević; apsolutna kategorija: Emir Muratović, Ivana Ninković.

Plivači i plivačice Olimpa su povodom rođendana pisali pjesme i crtali crteže, a svi su dobili poklone, baš kao i najuspješniji takmičari u protekloj godini.

I Radojičić čestitao

Na Olimpovoj proslavi bio je i Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

"Čestitam Olimpu prvih 15 godina, čestitam i svim plivačima i plivačicama na osvojenim medaljama i želim im mnogo uspjeha. Ipak, nije sve u osvajanju medalja, oni koji su prošli kroz klub stekli su osnove za zdrav život", rekao je Radojičić i dodao da će grad i dalje podržavati klub.

1.139 medalja osvojeno u 2016.

35 bh. rekorda oboreno prošle godine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije