Sportovi na vodi

Partizan: Uznemireni smo, ovo nije prvi napad u Hrvatskoj

Partizan: Uznemireni smo, ovo nije prvi napad u Hrvatskoj
Partizan: Uznemireni smo, ovo nije prvi napad u Hrvatskoj

BEOGRAD - Vaterpolo klub Partizan osudio je napad na mlade vaterpoliste u Zagrebu i poručio da se takve stvari ne dešavaju prvi put u Hrvatskoj, ali da se nadaju da će izrednici biti uhapšeni.

"Partizan je duboko uznemiren i razočaran mučkim napadom na njegove 15-godišnje sportiste. Naša deca su u Zagreb došla da se sportski nadmeću sa svojim vršnjacima i da se u vodi bore za sportski rezultat. Na tradicionalnom turniru "Mali medo" naš klub učestvuje godinama i ovakvo nešto se nije dešavalo ranije, ali nažolost videli smo da za sve ima prvi put", navodi se u saopštenju na sajtu kluba.

Iz Partizana poručuju da "ovakvi napadi nemaju veze sa ljudskim dostojanstvom i sportom, kao i da se ne dešavaju prvi put u Hrvatskoj".

"Očekujemo od hrvatskih vlasti i policije da se slučaj ispita do kraja i da se uz asistenciju našeg konzularnog predstavništva prepoznaju počinioci i privedu pravdi. Konzul Republike Srbije i hrvatska policija su postupali primereno međunarodnom pravu i kooperativno od trenutka kada se incident desio".

Dalje se navodi da VK Partizan u potpunosti stoji iza svoje djece i njihovih roditelja i da će svim povređenima dati podršku.

"Kada se prikupe sve informacije klub će postupati u skladu sa svojim mogućnostima da se u budućnosti ovakve stvari ne dešavaju i da se sportisti VK Partizan maksimalno zaštite".

Sa Banjice ističu da njihov cilj nije da raspiruju mržnju, o čemu govori i činjenica da su ostali do kraja turnira u Zagrebu.

"Briga za zdravlje naših sportista je osnovni i najvažniji cilj i ne možemo da ostanemo mirni pred ovakvim događajima. Nadamo se da će sport ostati sportistima i da će biti izuzeti iz dnevnopolitičkih tenzija koliko god je to moguće", poručuju iz Partizana, uz konstataciju da žele da prodube saradnju sa klubovima iz regiona.

Crno-bijeli su zbog posljednjih dešavanja zakazali konferenciju u prostorijama kluba od 12 sati u ponedeljak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije