Sportovi na vodi

Plivači na pripreme u Španiju

Plivači na pripreme u Španiju
Plivači na pripreme u Španiju

Mihajlo Čeprkalo i Ilijan Malčić, plivači banjalučkog 22. aprila, sljedeće srijede putuju u Španiju, gdje će u sportskom centru Sijera Nevada obaviti pripreme.

Oni su i prošle godine bili u Sijera Nevadi i znaju šta ih očekuje.

"Idemo sa slovenačkim timom i njihov trener će nas trenirati. Što se tiče treninga plivanja, slični su svugdje, međutim za poboljšanje fizičke spremnosti bitna je nadmorska visina, koja iznosi 2.200 metara. Poslije takvih priprema mnogo nam je lakše raditi u Banjaluci", rekao je Čeprkalo.

Malčić smatra da će im ove godine biti lakše nego 2014.

"Znamo kako sve izgleda i biće nam lakše. Ipak, zbog velike nadmorske visine biće nam potrebno sedam dana da se priviknemo na uslove i način treniranja. Treninzi su naporni, radimo četiri do pet puta dnevno, ali spremni smo za to", istakao je Malčić.

Čeprkalo i Malčić se u Banjaluku vraćaju 13. marta, kada će nastaviti s radom i pripremama za nove izazove i borbu za medalje.

"Imaću dosta manjih takmičenja i provjere forme nakon priprema u Španiji, ali osnovni cilj mi je da isplivam normu za Svjetsko prvenstvo, koje će biti održano u avgustu u Kazanju. Za to naporno radim i nadam se da ću uspjeti, a vjerujem i da će mi pripreme u Španiji u tome pomoći", rekao je Malčić.

Čeprkala ove godine očekuju tri važna takmičenja.

"Ja imam tri veoma važna takmičenja. To su Svjetsko juniorsko prvenstvo, koje će biti krajem avgusta održano u Singapuru, zatim Evropsko juniorsko prvenstvo u Tbilisiju i Komen kup", dodao je Čeprkalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije