Sportovi na vodi

Pobjeda Nektar Dajak kluba na Memorijalu Branka Štulić

Pobjeda Nektar Dajak kluba na Memorijalu Branka Štulić
Foto: N.N. | Pobjeda Nektar Dajak kluba na Memorijalu Branka Štulić

Rafteri Nektar Dajak kluba iz Banjaluke i ženska ekipa Let-Raj U23 iz Češke pobjednici su Evrokup R4 takmičenja "Memorijal Branka Štulić 2018", koji je ovaj vikend održan na rijeci Vrbas u organizaciji Rafting kluba Kanjon.

Rafteri Nektar Dajak kluba su nakon slaloma, sprinta i spusta slavili sa 864 boda, a bili su uspješniji od slovenačke ekipe Gimpex 1 koja je sakupila 828 bodova i češkog tima Hodonin sa 672 boda. Banjalučki tim, u sastavu Andrej Zamolo, Dragan Babić, Nebojša Tadić i Dejan Marković, je nakon prvog dana takmičenja u kanjonu Tijesno bio drugi u generalnom plasmanu iza Gimpexa 1, ali je danas zahvaljujući pobjedi u spustu došao do konačnog trijumfa. Upravo su u spustu od Bijelog potoka do Raafting centra Kanjon  pobijedili ispred tima Gimpex 1.

U konkurenciji devet muških ekipa, BiH je imala još jednog predstavnika – Bosnu, koja je bila šesta (606), a u ženskoj konkurenciji takmičila su se tri tima. Češki Let – Raj U23 je sakupio 900 bodova, drugoplasirani Adventure net iz Bugarske 765, a rumunski Outdoor events ladies 738. Pehare najuspješnijima dodijelio je Dragan Banjac, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport grada Banjaluka.

Poredak prve tri ekipe, slalom, muškarci: 1. Gimpex 1 (Slovenija), 2. Nektar Dajak klub (BiH), 3. Gimpex 2 (Slovenija), žene: 1. Let-Raj U23 (Češka), 2. Outdoors evetns ladies (Rumunija), 3. Adventure net (Bugarska); sprint, muškarci: 1. Nektar Dajak klub, 2. Gimpex 1, 3. Hodonin (Češka), žene: 1. Let-Raj U23, 2. Adventure net, 3. Outdoors evetns ladies; spust: muškarci: 1. Nektar Dajak klub, 2. Gimpex 1, 3. Hodonin, žene: 1. Let-Raj U23, 2. Adventure net, 3. Outdoor events ladies.

Sjećanje na Branku

Rafting klub Kanjon takmičenje organizuje se u čast tragično nastradale Branke Štulić, kapitena ženske ekipe ovog kluba, koja je 2010. nastradala tokom Evropskog prvenstva u Italiji. Nesreća se dogodila 5. juna na rijeci Noće kada se prevrnuo čamac s posadom bh. tima. Branka je pet dana bila u komi i borila se za život, ali njeno srce je prestalo da kuca 10. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije