Sportovi na vodi

Povlači se jedini kazahstanki olimpijski šampion?

Povlači se jedini kazahstanki olimpijski šampion?
Foto: N.N. | Povlači se jedini kazahstanki olimpijski šampion?

Jedini kazahstanski olimpijski šampion u plivanju Dmirij Balandin rekao je da bi uskoro mogao da završi karijeru.

Balandin (23) ima problema sa povredama otkako se probio na veliku scenu osvajanjem zlatne olimpijske medalje u Rio de Žaneiru 2016. u disciplini 200 metara prsno. On bi mogao da završi karijeru po završetku takmičenja na Azijskim igrama, koje se održavaju u Džakarti.

"Ne znam kakav ću život voditi po završetku Azijskih igara. Možda ću prestati da plivam poslije ovog takmičenja, ali ne znam. Pomalo sam umoran od plivanja. Osvojio sam sve što sam želio u svojoj plivačkoj karijeri", rekao je on.

Balandin je na prošlim Azijskim igrama prije četiri godine u Južnoj Koreji osvojio zlatne medalje u trkama na 50, 100 i 200 metara. On je u Riju postao prvi kazahstanski plivač osvajač zlatne olimpijske medalje, a u to finale je ušao sa najlošijim rezultatom. Poslije toga postao je slavna ličnost u domovini.

"Sada svi znaju ko sam. Djeca mi prilaze i žele da se slikamo. To je sjajno, pošto je sada plivanje u Kazahstanu na višem nivou", rekao je on.

Na prošlogodišnjem Svjetskom plivačkom prvenstvu u Rusiji Balandin nije uspio da se plasira ni u jedno od tri finala prsnim stilom. On se prijavio za sve tri individualne discipline prsnim stilom u Džakrti ali se povukao iz kvalifikacija na 200 metara zbog povrede skočnog zgloba koju je zadobio na trenigu prije mjesec dana. Balandin je rekao da će se takmičiti u ostalim disciplinama prije nego što odluči o mogućem završetku karijere i trenerskom poslu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije