Sportovi na vodi

Ratko Rudić: Skinućemo Srbiju sa trona

Ratko Rudić: Skinućemo Srbiju sa trona
Ratko Rudić: Skinućemo Srbiju sa trona

Proslavljeni stručnjak i nekadašnji selektor reprezentacije Hrvatske Ratko Rudić vratio se u vaterpolo na mjesto stručnog savjetnika hrvatskog saveza i poručio da je njegov cilj da Srbiju skinu sa trona svjetskog vaterpola.

Rudić je napravio pravi podvig kada je Brazil doveo do četvrtfinala olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru 2014.

"Poslije iskustva u Brazilu prirodno je da sam se vratio tamo gdje pripadam. Mislim da mogu biti veoma koristan na ovoj funkciji, iako je reprezentacija i dalje odlično vođena. Mogu znanjem i iskustvom doprinijeti nastavljanju pozitivnog rezultatskog niza reprezentacije", rekao je Rudić.

Rudić je od 2005. do 2012. osvojio svjetsko, evropsko i olimpijsko zlato.

"Nije od tada osvojeno zlatno odličje, ali nemamo ni zbog čega da žalimo. Reprezentacija ima olimpijsko i svjetsko srebro i to je odličan rezultat. Ne možemo uvijek biti na vrhu", kaže on.

Srbija je već duže vrijeme nedodirljiva.

"Ne mislim da je tako, u narednom periodu pokušaćemo da se dodatno popravimo i opet dođemo do nekog najsjajnijeg odličja. Možemo da pariramo Srbima, to se može ostvariti zajedničkim snagama svih nas koji radimo u hrvatskom vaterpolu", zaključio je Rudić.

Srbija je najtrofejnija reprezentacija u istoriji uključujući uspjehe iz vremena Jugoslavije. "Delfini" imaju olimpijsku titulu iz Rio de Žaneira, kojom su krunisali svjetski i evropski uspjeh u ruskom Kazanju 2015. i Beogradu 2016.

(Jutarnji list)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije