Sportovi na vodi

Rusi isprobali brzake Vrbasa

Rusi isprobali brzake Vrbasa
Rusi isprobali brzake Vrbasa

Iako do početka Evropskog prvenstva u raftingu ima još 47 dana, rafteri već stižu u Banjaluku. U kanjonu Tijesno već treniraju takmičari iz Rusije, koji žele svoj boravak da iskoriste kako bi se na najbolji mogući način upoznali sa stazom na rijeci Vrbas, na kojoj će od 21. do 25. maja biti održano EP.

Trener ruskog tima Aleksandar Sviridov prezadovoljan je viđenim u kanjonu Tijesno. Ruski tim dolazi iz Autonomne Republike Altaj, koja se nalazi u srcu Azije, gdje se spajaju ruska tajga, stepe Kazahstana i pustinje Mongolije.

"U Banjaluci nam je odlično, rijeka je sjajna, staza je prirodna, što nas puno raduje. Kod nas je još veoma hladno, ima i snijega pa smo odlučili doći u Banjaluku, da se što bolje pripremimo i upoznamo sa stazom, ljudima, organizacijom", rekao je Sviridov.

Ostoja Barašin, direktor Turističke organizacije Banjaluke, kaže da je EP nova prilika za turističku pomociju Banjaluke i njene okoline, ali i šansa za zaradu, jer takmičari i turisti sami snose troškove.

"Polazeći od iskustva sa Svjetskog prvenstva, dolasci turista i takmičara će, kako se bliži početak prvenstva, biti sve češći i masovniji. Na nama je da uradimo dobru promociju i da se dodatno pozicioniramo na evropskoj sportskoj i turističkoj mapi", rekao je Barašin.

U Rafting klubu Kanjon, koji je domaćin EP kažu da će sve biti spremno.

"Organizaciono sve teče prema predviđenom planu i bićemo spremi da dočekamo najbolje raftere iz 27 evropskih zemalja", kazao je Aleksandar Pastir, predsjednik Kajak-kanu i rafting saveza BiH i direktor Prvenstva, te pozvao volontere da se prijave i pomognu organizaciju EP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije