Sportovi na vodi

Šapić: Hrvati su mi poklali čitavu familiju, ali ih ne mrzim

Šapić: Hrvati su mi poklali čitavu familiju, ali ih ne mrzim
Šapić: Hrvati su mi poklali čitavu familiju, ali ih ne mrzim

Proslavljeni srpski vaterpolo reprezentativac Aleksandar Šapić reagovao je na novonastale tenzije između Srbije i Hrvatske i tim povodom na društvenoj mreži napisao kako su njemu Hrvati poklali skoro čitavu familiju na kućnom pragu, ali on dan danas ne mrzi sve Hrvate.

Putem Facebooka poslao je poruku koja za cilj ima smirivanje tenzija, ali je pritom malo iznio svoje neobjektivno mišljenje.

Tenzije između Hrvatske i Srbije do kojih je došlo, uz opšte loše odnose još od prije, zbog situacije s migrantima i zatvaranjem granica, izazvale su potrebu kod srpskog vaterpoliste Aleksandra Šapića da prokomentira novonastalu situaciju i odnose između Hrvatske i Srbije.

Tako je Šapić otišao u prošlost i putem Facebooka otkrio neke stvari i iznio svoje mišljenje koje, u pojedinim dijelovima, i nije baš realno. Kad kažemo da nije realno, tu mislimo na dio gdje Šapić spominje kako je način obraćanja premijera Milanovića Srbima pokazatelj straha koji Hrvati imaju od Srba, što je čista besmislica.

 “Ima nas kojima su Hrvati ’41. na Kordunu poklali skoro čitavu familiju na kućnom pragu, pa i dan danas ne mrzimo čitav hrvatski narod”, napisao je Šapić na društvenoj mreži čija je namjera bila samo smiriti strasti i tenzije.

Bez obzira što je možda u svojem obašnjavanju malo kiksao nekim svojim objektivnim i neistinitim pogledima na odnose na relaciji Hrvatska-Srbija, njegova namjera je dobronamjerna i na tome mu svaka čast.

“Način na koji se premijer Hrvatske obraća ovih dana Srbima, pokazuje njihov strah koji imaju od Srba. Snaga čovjekova se vidi u toleranciji, praštanju i ljudskosti, ne u verbalnoj agresiji koja je često pokazatelj samo straha i mržnje. Mi smo susjedi i trebamo se međusobno poštovati i pomagati, bez obzira na ponovno raspirivanje šovinizma i mržnje, koji nikome na ovim prostorima sreću donijeli nisu”, napisao je Šapić na društvenim mrežama.

(NN/net.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije