Sportovi na vodi

Savić: Jedva čekam start

Savić: Jedva čekam start
Foto: N.N. | Savić: Jedva čekam start

Kajakaš Darko Savić vjeruje da može da napravi dobar rezultat na Svjetskom prvenstvu na divljim vodama u Švajcarskoj, gdje će osim njega Bosnu i Hercegovinu predstavljati Aneš Šudić i Dušan Mačkić.

Najbolji bh. kajakaš nekoliko dana trenira na rijeci Muota i priprema se za nastup na velikoj sceni.

"Zasad želim samo što bolje da se pripremim na stazi na kojoj će biti trke. Jedva čekam start, a ako bude sve kako treba, neće izostati ni rezultat. U četvrtak (danas) je pojedinačni klasik spust, a u petak mene i timske kolege očekuje timski spust", rekao je Savić, kajakaš banjalučkog Vrbas M:tela, iza kojeg su brojni uspješni nastupi i medalje sa domaćih i međunarodnih takmičenja.

Vrijedno trenira, baš kao i njegove mlađe kolege kajakaši Anes Šudić i Dušan Mačkić.

"Dosta sam trenirao i spremao se za ovo takmičenje, jer je staza na rijeci Muota veoma zahtjevna. Ipak, očekivanja nisu prevelika jer je ovo Svjetsko prvenstvo za seniore. Ja sam još junior, a na šampionat su došli svi najbolji kajakaši iz svijeta. Biće jako takmičenje i biće mi važno iskustvo. Poslije Svjetskog prvenstva ću nastaviti da treniram i da se spremam za Evropsko prvenstvo, koje će biti u Makedoniji", rekao je Mačkić.

Ni Šudić nije sa prevelikim očekivanjima otišao u Švajcarsku, ali će takmičenje sa iskusnijim kajakašima pokušati da maksimalno iskoristi kako bi napredovao i pripremio se za Evropsko prvenstvo.

"Iskreno, nemam nikakva očekivanja, jer mi ovo nije glavna trka ove sezone iako je u pitanju Svjetsko prvenstvo. Pripremam se za Evropsko prvenstvo do 23 godine, koje će biti u Skoplju, a to takmičenje je tek u avgustu, tako da je ovo prolazna stanica i gledam na ovo više kao na trening za dalje", rekao je Šudić i dodao:

"Staza je dosta teška. Voda se mijenja iz dana u dan, što predstavlja još veći izazov, tako da je super veslati na takvoj stazi."

Svjetsko prvenstvo je na programu od 31. maja do 3. juna, a osim kajkaša takmičiće se kanuisti. Za titule šampiona boriće se najbolji svjetski takmičari i takmičarke u disciplinama K1, C1 i C2. Biće takmičenje u klasiku, ali i u sprintu, pojedinačno i timsko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije