Sportovi na vodi

Savić: Mnogo smo grešili

Savić: Mnogo smo grešili
Savić: Mnogo smo grešili

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić čestitao je selekciji Mađarske na pobjedi, istakavši da je trijumfovala potpuno zasluženo. U derbiju 3. kola prvenstva Evrope u Budimpešti, Mađarska je u četvrtak uveče slavila protiv Srbije rezultatom 8:6.

"Ponovili smo neke slabosti i to nam se osvetilo. Ni napad nije bio na nivou, uz nekoliko katastrofalnih grešaka u odbrani. Ostaje nam da to popravimo, da učinimo sve da se vratimo na željeni nivo. Dosta toga moramo da popravimo u igri, jer nam sada predstoje još bitniji mečevi", izjavio je Savić poslije utakmice.

Filip Filipović je dodao da "ne može da se dobije kada se ovoliko puta promaši".

"Stvarali smo neke prilike, ali šutirali i iz neizrađenih akcija, bili brzopleti. Ovo je sportski šamar koji ne treba tragično shvatiti. Nismo mogli da repriziramo Dubaji, da dobijemo odmah u prve dve četvrtine, to je bilo nemoguće. Ostaje nam da se skupimo i odigramo naredne dve utakmice kako treba, da uklonimo nervozu koja je bila večeras izražena", kazao je Filipović i dodao:

"Nisam nezadovoljan, možda je ovo stiglo u pravom trenutku. Nije tragedija i ne treba da paničimo".

Kapiten Živko Gocić takođe je priznao da su Mađari zasluženo trijumfovali i da su bili bolji.

"Mi smo bili stegnuti za ovakvu utakmicu, a oni odlični sa igračem manje. Deker je sjajno branio, sprečio nas da ostvarimo bolji rezultat. Ovo je bila bitna utakmica, ali ne odlučujuća. Imamo još dva meča i sa pobedom ulazimo u borbu za medalju, a to je naš cilj. Čestitam Mađarima. Bili smo oslabljeni posle isključenja Prlainovića, jednog od najboljih na svetu. To ne umanjuje pobedu rivala, dižemo glavu i idemo dalje", zaključio je Gocić.

Srpski vaterpolisti u 4. kolu Grupe B graju u subotu od 16 sati protiv Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije