Sportovi na vodi

Špic: Nisam rekao da imam dokaze o Čavićevoj pobjedi nad Felpsom

Špic: Nisam rekao da imam dokaze o Čavićevoj pobjedi nad Felpsom
Špic: Nisam rekao da imam dokaze o Čavićevoj pobjedi nad Felpsom

Legendarni američki plivač Mark Špic demantovao je da je dobio dokaze od "Omege" kojima se potvrđuje da je srpski plivač Milorad Čavić pravi pobjednik finalne olimpijske trke na 100 metara delfin iz Pekinga 2008, a ne Amerikanac Majkl Felps.

Špic je prije nekoliko dana uskovitlao svjetsku sportsku javnost izjavom da je "Omega" priznala da je Čavić na Igrama pobijedio Felpsa.

"Moja izjava je pogrešno protumačena. Novinaru sam jasno rekao kako sam primio mejlove i poruke sa društvenih mreža u kojima se tvrdilo da je pravi pobjednik trke Čavić. Novinar je uzeo sebi slobodu i dodao da sam mejl dobio od 'Omege', što nije tačno. Ostajem pri tom da je Felps najbolji plivač svih vremena", napisao je Špic na sajtu swimswam.com.

Svi svjetski mediji i agencije prenijele su prije dva dana da je sedmostruki olimpijski šampion iz Minhena 1972. rekao za britanski list "Ekspres sport" da posjeduje dokaze da je Čavić pobijedio Felpsa na igrama u Pekingu.

On je u toj izjavi napomenuo da "ne vjeruje da je Felps pobijedio u finalnoj trci u Pekingu, iako smatra da je on najbolji plivač svijeta, sa ili bez te medalje".

Zvanični rezultat poslije finalne trke bio je da je Felps trijumfovao u vremenu 50,58 sekundi, dok je Čavić osvojio srebro sa stotinkom zaostatka.

"Omega" je godinu dana nakon čuvene trke u Pekingu saopštila da je Čavić prvi dotakao taster na cilju, ali da je Felps to učinio snažnije, pa je njegov udarac prije registrovan!?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije