Sportovi na vodi

Spust i ECA Evrokup za vikend u Banjaluci

Spust i ECA Evrokup za vikend u Banjaluci
Foto: N.N. | Spust i ECA Evrokup za vikend u Banjaluci

Na trci Evrokupa, koja će u nedjelju biti vožena u Banjaluci, očekuje se oko 150 kajkaša i kanuista, rekao je Nikola Stanković, direktor Kajak kanu kluba Vrbas M:tel, koji je ponovo domaćin velikog takmičenja.

Prve dvije trke ECA Evrokupa u sprintu na divljim vodama održane su u Skoplju i u Osilnici,  a Banjaluka je domaćin treće od pet trka.

"Prijave još stižu. Prijavljeni su takmičari iz devet država, a očekujemo oko 150 učesnika. Austrijanci su već na Vrbasu, pripremaju se za trku. Evrokup na Vrbasu će za njih kao i za još neke učesnike biti izborno takmičenje za reprezentaciju, na šta smo ponosni. To znači da je dobra trka i jaka konkurencija", rekao je Stanković.

Jedan od onih za koje je trka u Banjaluci posebna je jedan od najboljih bh. sportista Darko Savić, koji će voziti na domaćoj stazi. Kajakaš Vrbas M:tela nakon dvije trke Evrokupa zauzima drugo mjesto sa 175 bodova. Ima tri boda manje od vodećeg Slovenca Vida Ostrebenka i sedam više od trećeplasiranog klupskog kolege Anesa Šudića.

"Velika su očekivanja kao i uvijek. Forma mi nije na najvišem nivou, jer je tempiram za početak juna, kada će biti Svjetsko prvenstvo, ali mislim da uvijek mogu dobro odvesti trku na Vrbasu. Biće jaka konkurencija, za takmičare iz Srbije, Hrvatske i Austrije će ovo biti izborna trka za reprezentaciju i nastup na SP", rekao je Savić.

Osim Savića i Šudića banjalučki klub će narednog vikenda predstvaljati Dušan Mačkić, Leon Seferović, Marija Mićić i Isidora Mitrović.

Start takmičenja u Evrokupu je u 10 časova u kanjonu Tijesno. Dan ranije na Vrbasu će biti vožen spust od Novoselije (start u 16 časova) do tvrđave Kastel, gdje će biti cilj. Savić će voziti oba dana, ali pravi izazovi ga očekuju u junu.

"U junu je dosta važnih takmičenja. Meni je Svjetsko prvenstvo broj jedan kada je riječ o takmičenjima ove godine. To je početkom juna u Švajcarskoj, zatim 8. juna nastupam na Evropskom prvenstvu na mirnim vodama u Beogradu, a 9. i 10. sam u Banjaluci na trkama Svjetskog kupa. Krajem juna su Mediteranske igre", istakao je Savić, koji će se za Svjetsko prvenstvo pripremati u Banjaluci, jer je, kako kaže, rijeka Vrbas, slična onoj na kojoj će biti takmičenje najboljih svjetskih kajakaša.

"M:tel" i GBT uz Vrbas

Uz Kajak kanu klub Vrbas M:tel i predstojaća takmičenja u Banjaluci su kompanije "M:tel" i GBT.

"'M:tel' i GBT nas podržavaju u svemu, a i KKK Vrbas učestvuje sa ličnim sredstvima kada je riječ o organizaciji predstojećih takmičenja. Ovoga puta nismo od institucija tražili podršku, ali hoćemo za trke Svjetskog kupa koji ćemo organizovati u junu. Nadam se da će nas podržati", rekao je Nikola Stanković, direktor KKK Vrbas M:tel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije