Sportovi na vodi

Srbija spremna za Rio, Mađari "pali" na Tašu

Srbija spremna za Rio, Mađari "pali" na Tašu
Srbija spremna za Rio, Mađari "pali" na Tašu

BEOGRAD - Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je selekciju Mađarske sa 12:11 (2:4, 2:2, 6:3, 2:2), u prijateljskoj utakmici odigranoj na beogradskom Tašmajdanu.

Srpski tim na otvorenom bazenu na Tašu napravio je lijepu uvertiru pred pohod na zlato na Olimpijskim igrama u Riju, jedinoj medalji koja nedostaje sadašnjoj generaciji, poslije trijumfa nad jednim od glavnih konkurenata.

Izabranici Dejana Savića utakmicu su prelomili u trećoj dionici, kada su nadoknadili dva gola minusa i kasnije je bez problema sačuvali prednost, koja je iznosila i tri razlike.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Filip Filipović sa tri gola, po dva su dali Duško Pijetlović i Milan Aleksić, koliko su na drugoj strani postigli Georgio Zelenski, Marton Vamoš i Kristijan Moherc.

Poslije duela sa Mađarima srpski vaterpolisti idu u Osti, predgrađe Rima, gdje će tri dana sparingovati sa Italijanima i Australijancima, a zatim slijedi odlazak u Rio.

Srbija će na OI igrati u A grupi sa selekcijama Grčke, Japana, Australije, Brazila i Mađarske, a prvi rivali su upravo Mađari, 6. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije