Sportovi na vodi

Srbija u četvrtfinalu, "delfini" potopili i Rusiju

Srbija u četvrtfinalu, "delfini" potopili i Rusiju
Foto: Vaterpolo savez Srbije | Srbija u četvrtfinalu, "delfini" potopili i Rusiju

Reprezentacije Srbije savladala je Rusiju u meču drugog kola grupe D Evropskog prvenstva u Barseloni - 11:9 (3:2, 3:3, 3:1, 2:3).

"Delfini" su, poslije rutinskog trijumfa nad Rumunijom na otvaranju (11:5), bez većih problema izašli na kraj i sa "Zbornajom" i već poslije dvije odigrane utakmice obezbijedili prvo mjesto, odnosno automatski se plasirali u četvrtinu finala i obezbijedili sebi više vremena za odmor.

Momci Dejana Savića posljednji susret u grupnoj fazi igraju u petak od 11 časova, kada će im rival biti selekcija Slovačke.

Nisu srpski momci previše zapinjali, odigrali su tačno onoliko koliko im je bilo potrebno, ali se mora istaći da su i Rusi odigrali veoma dobar duel, svakako najbolji u svim okršajima sa srpskom selekcijom.

Međutim, to je bilo dovoljno samo da se održe do poluvremena (6:5), da bi pitanje pobjednika i definitivno bilo riješeno u trećoj četvrtini kada Srbija pravi seriju od 3:0 i definitivno prelama meč u svoju korist.

Po dva gola postigli su kapiten Filip Filipović, Andrija Prlainović i Dušan Mandić, a u strijelce su se upisali i Duško Pijetlović, Miloš Ćuk, Stefan Mitrović, Nemanja Vico i Nikola Jakšić.

Ranije danas, u istoj grupi Rumunija je pobedila Slovačku 9:5.

Srpska selekcija po četvrti put uzastopno brani zlatnu medalju.

Vezana vijest: Srbija "potopila" Rumuniju na startu Evropskog prvenstva

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije