Sportovi na vodi

Srbija vaterpolo šampion Evrope

Srbija vaterpolo šampion Evrope
Srbija vaterpolo šampion Evrope

BUDIMPEŠTA - Vaterpolisti Srbije su nakon sjajno odigrane finalne 32 minute u Budimpešti savladali Mađarsku sa 12:7 (3:1, 4:1, 2:4, 3:1) i na taj način odbranili titulu šampiona Evrope osvojenu prije dvije godine.

Izabranici Dejana Savića su držali "konce igre" u svojim  rukama tokom cijelog meča, ne dozvolivši domaćoj selekciji da zaprijeti u nijednom trenutku.

Vodila je Srbija sa 6:1, 7:2 i 8:3, da bi Mađari uspjeli da smanje na 6:9 tek pri kraju treće ćetvrtine. Bilo je to sve što su mogli da urade, jer su se danas izuzetno raspoloženi vaterpolisti Srbije već početkom posljednje dionice odlijepili na 5 golova razlike.

Sve je prštalo u zapenušanom bazenu "Alfred Hajoš", a Mađari su kao domaćini sve učinili da poboljšaju svoj rekord i domognu se 14. evropskog zlata, prvog od 1999.

Srbija je osvojila treće zlatno odličje na kontinentalnim šampionatima kao samostalna zemlja, nakon što je trijumfovala 2006. u Beogradu i 2012. u Ajndhovenu.

Srpski vaterpolisti imaju još srebro iz Malage 2008. i bronzu iz Zagreba 2010.

Sastavi

Mađarska: Nađ, Gor-Nađ, Madaraš, Erdelji 1, Vamoš 2, Hošnjanski, Ad. Deker, Sivoš 2, Dan. Varga 1, Den.Varga 1, Tot, Harai, At. Deker.

Srbija G. Pijetlović, Mandić 2, Gocić 3, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović 1, Nikić, Aleksić 1, Rađen 1, Filipović 2, Prlainović 1, S. Mitrović, B. Mitrović.

Pijetlović najbolji golman

Golman vaterpolo reprezentacije Srbije Gojko Pijetlović proglašen je za najboljeg čuvara mreže na prvenstvu Evrope u Budimpešti.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Mađar Deneš Varga, a najbolji strijelac je Španac Espanjol sa 24 gola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije