Sportovi na vodi

Srpski plivač okončao takmičarsku karijeru: Oproštaj Čavića

Srpski plivač okončao takmičarsku karijeru: Oproštaj Čavića
Srpski plivač okončao takmičarsku karijeru: Oproštaj Čavića

Najbolji srpski plivač svih vremena, Milorad Čavić, otplivao je u subotu veče u Banjaluci posljednju trku u karijeri. Čavić je zadnji put plivao dionicu na 50 metara delfin stilom.

"Bilo je prilično emotivno večeras i nikad ne treba reći nikad. Povremeno maštam o mogućem povratku, ali realno znam da sam došao na kraj. Dolazim ovde od 2006. godine i bilo mi je drago jer sam uvek dobijao mnogo podrške od ljudi iz ovih krajeva. Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam poslednjih 50 metara u karijeri plivao u Banjaluci, odakle sam tokom karijere imao najveću podršku. Iako sam prestao sa plivanjem, ovaj miting ću uvek podržavati",  rekao je Čavić.

Iako se neće takmičiti, on ne može bez plivačkog sporta.

"Imam u planu da moju školu plivanja iz Kragujevca proširim i na Banjaluku, to mi je neki dugoročni plan. Meni je trebalo deset godina treninga da postanem šampion, nadam se da će biti vremena i za njih. Novost u mojoj školi je da će sa mnom raditi i brat Nađe Higl Sebastijan, kao i jedan američki trener, koji je radio sa mnom", rekao je Milorad Čavić.

Plivački miting u Banjaluci, koji se održava u organizaciji PK Olimp, otvorio je gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović.

"Ovo je lijep sportski događaj i Banjalučani duguju zahvalnost Olimpu, koji šest put organizuje miting, a na kojem učestvuje više od 60 klubova iz zemalja regiona. Bila je ovo posebna prigoda da se Milorad Čavić oprosti svojom posljednjom trkom u karijeri. Mislim da će gledaoci na bazenu pamtiti njegov oproštaj i kao i sve rezultate olimpijskog vicešampiona koji je dao veliki doprinos razovoju plivanja kod nas ", izjavio je Gavranović.

Prvog takmičarskog dana mitinga u subotu oboreno je više od 50 rekorda, od kojih se izdvajaju oni Aleksandre Srdić u trci na 100 m prsno i Branke Vranješ na 100 m slobodno, koji su apsolutni rekordi BiH za plivačice. Mihajlo Čeprkalo u trkama na 800 i 1.500 m slobodno postavio je rekorde BiH za mlađe juniore i pionire.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije