Sportovi na vodi

Stevanović: Favoriti smo, ali i Crna Gora želi pobedu

Stevanović: Favoriti smo, ali i Crna Gora želi pobedu
Stevanović: Favoriti smo, ali i Crna Gora želi pobedu

KAZANJ - Pomoćni trener vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović rekao je danas da je nacionalni tim favorit protiv Crne Gore na startu Svjetskog prvenstva u Kazanju, ali poručio da očekuje težak meč.

"Crna Gora ima odličnu ekipu; setite se utakmica u Barseloni i Budimpešti. Po sastavu smo tu negde, oni su dobri na bekovskim pozicijama, ali možda malo slabiji na centrima. Pripremili smo se sa željom da uspostavimo naš sistem igre. Možda smo favoriti na osnovu rezultata do sada, ali sam siguran da i Crna Gora ima svoja razmišljanja o pobedi", rekao je Stevanović za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Neizvjestan meč protiv Crne Gore očekuje i Andrija Prlainović.

"Rival je odličan, ima iskusne igrače koji znaju kako se igraju ovakve utakmice. Ne smemo da dozvolimo da meč krene u neželjenom pravcu. Odlučiće, kao i uvek, jedna lopta", rekao je Prlainović.

Bek srpskog tima Milan Aleksić ističe da sutrašnji duel neće imati preveliki rezultatski značaj.

"Nijedan rezultat u ovom susretu nema epohalnu vrednost. Važno je da damo sve od sebe a vremena za popravak ima. Najbitnije je da smo najjači kada je najpotrebnije. Takmičenje je dugo", zaključio je Aleksić.

Utakmica prvog kola D grupe prvenstva svijeta u Kazanju izmedu Srbije i Crne Gore igra se sutra od 19.10 po srednjeevropskom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije