Sportovi na vodi

Tucak suspendovan, ne vodi Hrvatsku u meču za bronzu

Tucak suspendovan, ne vodi Hrvatsku u meču za bronzu
Foto: Ilustracija | Tucak suspendovan, ne vodi Hrvatsku u meču za bronzu

Selektor hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak suspendovan je nakon polufinalne utakmice sa Srbijom na Evropskom prvenstvu u Barseloni.

Tucak je za vrijeme utakmice protestvovao protiv sudijskih odluka, dobio je žuti karton, a na koncu je i isključen. Hrvatska je od Srbije izgubila 9:7.

"Nismo još dobili službenu potvrdu, ali crveni karton za selektora automatski znači da neće voditi sljedeću utakmicu", kaže Perica Bukić.

"Srbija je zasluženo pobijedila, ali sudački kriterijum bio je nenormalan i na snimku se jasno vidi da Ivica nije protvovao u trenutku kad ga je sudija odlučio isključiti. To se jasno vidi, ali tu nema pomoći. Bez selektora ćemo morati protiv Italije", kaže Bukić.

Bukić smatra kako je sudijski kriterijum u najmanju ruku bio čudan.

"Pa utakmica je počela sa 10 isključenja. To je jako čudno. Na kraju su se Srbi u svemu tome bolje snašli",  rekao je proslavljeni vaterpolista.

U drugom polufinalu Španija je pobijedila 8:7, a taj susret je obilježila velika sudijska pogreška. Naime, Italijanima nekoliko sekundi prije kraja nije priznat čisti gol za izjednačenje.

"Na snimku se jasno vidi da je lopta prešla zamišljenu liniju. Italijani su jako ostećeni, ostali su bez finala. Vrijeme se ne može vratiti, jedino će vjerovatno sudije biti kažnjeni", završila je vaterpolska legenda, piše portal 24sata.hr.

Tucak je nakon utakmice bio jako oštar prema sudijama.


Vezana vijest: Tucak o suđenju: Poluidioti, ovo nema veze sa vaterpolom


U borbi za bronzu u subotu od 20:30 hrvatske vaterpoliste vodiće njegov pomoćnik Mile Smodlaka.

Pročitajte još: Tucak: Ne mogu ne voljeti nekog samo zato što je iz Srbije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije