Sportovi na vodi

U igri samo pobjeda protiv Španije

U igri samo pobjeda protiv Španije
U igri samo pobjeda protiv Španije

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić rekao je poslije remija sa Hrvatskom (8:8) na Evropskom prvenstvu da nije zadovoljan kako je ekipa odigrala završnicu meča, kao ni rezultatom.

Nakon ovog remija, "delfini" su zakomplikovali situaciju kada je plasman u četvrtfinale šampionata u pitanju i u posljednjem kolu moraće da pobijede Španiju. Hrvatska je, s druge strane, ovim bodom najvjerovatnije ovjerila plasman u narednu rundu takmičenja.

"Nismo iskoristili šanse u napadu i zbog toga nisam zadovoljan rezultatom. Imali smo dobar pristup, ali neke situacije nismo rešili da se odlepimo. Promašili smo dva zicera. Rival je bio fizički jak, igrao je presing sa puno kontakta. Nismo uspeli da završimo utakmicu kako treba. Ali, šta je - tu je, okrećemo se Špancima. Na tom meču nećemo kalkulisati, razmišljamo samo o pobedi", rekao je Dejan Savić, selektor Srbije.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Filip Filipović sa četiri gola, dok je kod "barakuda" Sandro Sukno postigao tri.

"Celu utakmicu smo imali pod kontrolom. S igračem više igrali smo brzopleto, nismo išli do kraja u poslednjoj četvrtini u tim situacijama. Ne bih komentarisao suđenje, sve se videlo koja je razlika bila u agresivnosti, a rekli su nam pre meča da ne ulazimo u oštre duele. Jasno je: moramo da pobedimo Španiju", istakao je Filipović.

Golman Srbije Gojko Pijetlović ocijenio je da je ekipa bila agresivna, ali i da je pravila greške.

"Nismo očekivali ovakva isključenja. Borbenost je bila na nivou. Čestitam Hrvatima. Bod nije loš, ali osećanja su mi podeljena. Čeka nas zasad najvažniji meč sa Španijom u grupi, gde neće biti lako", kazao je Pijetlović.

Selektor Hrvatske Ivica Tucak bio je zadovoljan igrom svog tima.

"Mislim da smo danas osvojili bod. Odigrali smo jako dobro u obrani i sada smo blizu prolaska u četvrtfinale, ali još treba da odigramo veoma tešku utakmicu protiv Mađarske", izjavio je Tucak.

Slično razmišlja i Ivan Buljubašić: "Na kraju nismo uspjeli doći do pobjede, ali ovaj bi rezultat mogao biti dobar za drugo mjesto".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije