Sportovi na vodi

Uhapšen četvrti napadač na vaterpoliste Crvene zvezde

Uhapšen četvrti napadač na vaterpoliste Crvene zvezde
Foto: Screenshot | Uhapšen četvrti napadač na vaterpoliste Crvene zvezde

Splitska policija privela je u srijedu 22-godišnjaka iz Solina kojeg dovodi u vezu sa subotnjim napadom na vaterpoliste Crvene zvezde na Rivi, potvrdila je policija za Hinu.

Iako u policiji kažu kako će tek kriminalističko istraživanje pokazati je li mladi Solinjanin zaista povezan s verbalnim i fizičkim napadom na trojicu sportista iz Srbije, neslužbeno se saznaje da je osumnjičen za ista kaznena djela kao i trojica već uhapšenih huligana. 

Riječ je o kaznenim djelima kvalifikovanog razbojstva, teškog povređivanja u pokušaju i zločin iz mržnje.

Incident se dogodio na Rivi u subotu oko 13,30 sati dok su trojica vaterpolista sjedila u jednom kafiću. Iznenada su ih, navodno iziritirani grbom Crvene zvezde na majici jednog od vaterpolista, napala petorica nepoznatih mladića metalnom šipkom i nožem. Dvojica su uspjela pobjeći u hotel, a treći vaterpolista (29) spasio se od napadača skokom u more te je lakše povrijeđen. Napadnuti sportisti na kraju su odustali od utakmice s domaćim Mornarom te su se vratili u Beograd.

Policija je brzo uhapsila trojicu napadača. Dvojici je određen jednomjesečni zatvor, a treći je pušten da se brani sa slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije