Sportovi na vodi

Vaterpolisti Banjaluke porazom stratovali u kvalifikacijama za LŠ

Vaterpolisti Banjaluke porazom stratovali u kvalifikacijama za LŠ
Foto: Vladimir Stojaković | Vaterpolisti Banjalukeporazom stratovali u kvalifikacijama za LŠ

Vaterpolisti Banjaluke poraženi su u istorijskom prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona od Sintez Kazanja s 2:25. Ovo je ujedno bio i prvi meč na turniru kvalifikacija za elitno takmičenje koji se igra u gradu na Vrbasu.

Pitanje pobjednika bilo je riješeno već nakon prvog perioda meča koji je ruska ekipa dobila sa 8:0. Ruska ekipa je večeras bila prejak protivnik za prvaka BiH koji nije iskoristio nekoliko sjajnih prilika, a strijelac prvog istorijskog gola za domaćina bio je Stefan Šobić u četvrtom periodu meča.

Večeras je na programu još jedan meč kvalifikacija i sastaju se Budimpešta i Portuense. U 1.kolu slobodna je bila ekipa Terase. Turnir se igra do nedjelje, a ulaz je besplatan. U dalji tok kvalifikacija idu po dvije najbolje ekipe, a kvalifikacioni turniri se igraju jos u Strazburu i Tel Avivu. Debi Banjaluke u kvalifikacijama sa tribina je gledao i Igor Radojičić, gradonačelnik grada na Vrbasu.

Vaterpolisti Budimpešte potvrdili su ulogu favorita pošto su sa ubjedljivih 22:3 savladali Portuense u 1. kolu Grupe A kvalifikacija za Ligu sampiona. Madjarski tim je od početka dominirao i pobjeda niti jednog trenutka nije došla u pitanje. Budimpešta je ujedno i glavni favorit na kvalifikacionom turniru koji se do nedjelje igra u Banjaluci

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije