Sportovi na vodi

Vaterpolisti Partizana očekivano poraženi od Solnoka

Vaterpolisti Partizana očekivano poraženi od Solnoka
Vaterpolisti Partizana očekivano poraženi od Solnoka

BEOGRAD - Vaterpolisti Partizana neuspješno su otvorili takmičenje u Ligi šampiona ove sezone pošto su večeras u Beogradu izgubili od mađarskog Solnoka rezultatom 14:9 (4:2, 4:2, 5:3, 1:2).

Mladi tim crno-bijelih pretrpio je očekivani poraz. Kvalitetniji i znatno iskusniji vaterpolisti Solnoka dominirali su najvećim dijelom susreta na Banjici, gdje se domaćin trudio da pruži dostojan otpor. Međutim, bio je bez šansi za iznenađenje.

Izabranici trenera Vladimira Vujasinovića borili su se koliko su mogli, ali je bilo očigledno da nemaju snage čak ni za remi protiv favorizovanog prvaka Mađarske, čije boje brane i srpski reprezentativci Živko Gocić, Stefan Mitrović i Milan Aleksić.

Rutinskom igrom Solnok je bez većih problema ostvario sigurnu pobjedu, a predvodili su ga Vamoš sa četiri, Mezei sa tri i Danijel Varga i Deneš Varga sa po dva gola.

Najefikasniji u Partizanu bio je Subotić sa četiri pogotka, a po jedan su dodali Manojlović, Gogov, Jakšić, Radojević i Asanović.

U ostalim mečevima B grupe Pro Reko je kao domaćin nadigrao Galatasaraj sa 15:4, dok je dubrovački Jug u gostujućem bazenu slavio protiv budimpeštanskog OSC-a sa 9:7.

Partizan u narednoj utakmici gostuje 11. novembra ekipi Pro Reka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije