Sportovi na vodi

Vaterpolisti Srbije pobjedili Francuze poslije preokreta

Vaterpolisti Srbije pobjedili Francuze poslije preokreta
Vaterpolisti Srbije pobjedili Francuze poslije preokreta

BEOGRAD - Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je večeras u Beogradu selekciju Francuske sa 12:9 (3:2, 2:5, 1:2, 6:0), u prvom kolu B grupe Svjetske lige.

Branilac titule u tom takmičenju, aktuelni svjetski i evropski prvak, do očekivanog uspjeha došao je poslije preokreta furioznom igrom u posljednjoj četvrtini.

Do tada, Francuzi su bili bolji i sigurniji, u jednom trenutku imali i tri gola prednosti i činilo se da mogu do velikog iznenađenja.

Međutim, podmlađeni sastav Srbije, potpomognut iskusnim asovima Andrijom Prlainovićem i Filipom Filipovićem, zaigrao je angažovano u poslednjih osam minuta i izrešetao protivničku mrežu za startnu pobjedu u Svjetskoj ligi.

Najefikasniji su bili Prlainović sa četiri i Filipović i Gavril Subotić sa po tri gola, dok se kod Francuza istakao Krusilat sa pet.

Pred početak utakmice na Tašmajdanu organizovan je defile sve tri srpske reprezentacije koje su ove godine osvojile zlatne medalje, a čitava priredba bila je u sklopu proslave obilježavanja Dana oslobođenja Beograda.

Selekcija Srbije trijumfovala je na Evropskim igrama u Bakuu, juniori su bili najbolji na svjetskom prvenstvu u Almatiju, a seniori su osvojili Svjetsku ligu u Bergamu i titulu šampiona sveta u Kazanju.

Kombinovanu reprezentaciju Srbije na večerašnjoj utakmici vodio je selektor juniora Vladimir Vujasinović u dogovoru sa aktuelnim selektorom A tima Dejanom Savićem i rukovodstvom nacionalnog saveza, a ekipa je mahom bila sastavljena od zlatnih juniora iz Almatija.

Najbolji vaterpolisti Srbije u narednoj utakmici B grupe Svjetske lige dočekuju Španiju 17. novembra u Novom Sadu.

U prvom meču prvog kola Crna Gora je ranije večeras u domaćem bazenu pobjedila Španiju sa 11:6 (4:1, 1:2, 2:1, 4:2).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije