Sportovi na vodi

Velimir Stjepanović: Ovdje je ljepše nego u Dubaiju

Velimir Stjepanović: Ovdje je ljepše nego u Dubaiju
Velimir Stjepanović: Ovdje je ljepše nego u Dubaiju

BANJALUKA - Evropski šampion u plivanju Velimir Stjepanović, kojem je Banjaluka jedna od usputnih stanica do Rio de Žaneira, otkrio je šta je ljepše na našim prostorima od onoga što ima u Dubaiju, gdje živi, ali i da želi da nadmaši Milorada Čavića.

Prvi put je u Banjaluci, iako ga za Republiku Srpsku vežu lijepe uspomene i porodica. Djeda Veljka, koji živi u selu Čengić, kod Bijeljine, mnogi se sjećaju jer je bio u centru pažnje prošle godine kada je Velimir osvojio dvije zlatne medalje na Evropskom prvenstvu.

"Nažalost, ne stižem da posjećujem djeda koliko bih želio. To nije moguće zbog treninga. Nakon Svjetskog prvenstva u Kazanju, imaću pet dana da odem u Srbiju da odradim olimpijski pregled i vidim familiju u Bijeljini. Imaću samo dva dana da vidim djeda, što je šteta, ali moram da budem spreman za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Na treningu u Dubaiju moram da budem 15. avgusta, šest dana nakon SP-a", istakao je Stjepanović.

Srpski plivač će ovog vikenda nastupiti na mitingu "Banjaluka open 2015", a nastup na Gradskom olimpijskom bazenu biće mu test pred SP.

"Mislim da sam u dobroj formi. Malo je bilo teško poslije priprema u Meksiku, lošije sam plivao, ali vratio sam dobru formu i mislim da ću to pokazati u Banjaluci. Vjerujem da ću brzo plivati s obzirom na fazu priprema i da ću biti spreman za Kazanj. Ipak, to nije glavni cilj. Glavni cilj je Rio. I ako se ništa ne desi u Kazanju - nije kraj svijeta jer treniram za OI. Ako se nešto desi dobro u Rusiji, to je bonus", rekao je Stjepanović.

Dobrim rezultatima najavio je da Milorad Čavić ima dostojnog nasljednika, a sada je prvo ime srpskog plivanja.

"Poređenje sa Čavićem je velika čast za mene. On je, ipak, bio najbolji srpski plivač, ima srebrnu medalju na 100 delfin sa Olimpijskih igara. Ja hoću da budem još malo bolji, da budem dvije stotinke brži, i da budem prvi na OI. To je plan. Prvo mjesto je uvijek plan. Nikad mi nije cilj drugo ili treće mjesto, već prvo", naglasio je srpski plivač.

Mnogi su se iznenadili kada je Stjepanović odabrao da nastupa pod zastavom Srbije, a ne, na primjer, Ujedinjenih Arapskih Emirata, gdje je rođen. Rekao je da dileme nikad nije bilo za koju će se zemlju takmičiti, a o uslovima u Dubaiju i na našim prostorima kaže:

"Generalno, uslovi su isti. Na primjer, u Banjaluci je bazen bolji nego onaj na kojem treniram u Dubaiju. Ali, u Emiratima sam se rodio, tamo mi je trener, tamo mi je klub i zato ostajem u Dubaiju. Uvijek sam htio da plivam za Srbiju. Nisam nikad ni mislio da plivam za drugu zemlju".

Brojne su razlike između Dubaija i naših prostora, Beograda, gdje ponekad živi, i Bijeljine... A ako bi se neki s njim odmah zamijenili i otišli u Emirate, on kaže da je ovdje ljepše.

"Hrana se najviše razlikuje. Kad sam ovdje, volim da jedem ćevape i burek, ali tamo ne smijem takve stvari da jedem. Generalno je isti život, ali ovdje je malo ljepše, može da se izađe, da se diše svjež vazduh. U Dubaiju je sada 40 - 45 stepeni, vlaga je 80 procenata, tako da mi je lijepo da se vratim ovdje, da uživam", ističe Stjepanović.

Zbog obaveza ima malo slobodnog vremena, a evo kako ga koristi.

"Pokušavam da spavam što duže mogu jer kada treniram ustajem u pet sati i spavam šest sati dnevno. Volim da jedem, spavam i da ništa ne radim", dodaje uz osmijeh Stjepanović.

Promoter

Stjepanović je sa zadovoljstvom prihvatio da bude promoter mitinga "Banjaluka open 2015".

"To je velika čast. Probaću da plivam jako dobro, a sada imam i motivaciju da oborim rekord mitinga. Vidjećemo kako će biti, probao sam bazen i oduševljen sam. I prije nego što sam došao svi su mi rekli da je sjajan bazen i upravo je tako", rekao je Stjepanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije