Tenis

"Federerov kraj će doći brže nego što smo mislili"

"Federerov kraj će doći brže nego što smo mislili"
Foto: N.N. | "Federerov kraj će doći brže nego što smo mislili"

Bivši teniser Rejmond Slauter pričao je o Rodžeru Federeru i tome kada misli da će Švajcarac okončati svoju karijeru.

Holanđanin, koji trenutno radi sa sunarodnicom Kiki Bertens, dao je svoje mišljenje o nekim Federerovim komentarima, kao i njegovoj sezoni.

Slauter je rekao da Federerove riječi, tj. način na koji on komentariše stvari, treba ozbiljno shvatiti.

"On je rekao da ne planira da se penzioniše, barem ne još uvijek, i to je privuklo dosta pažnje. Ne mislim da je bio lapsus, ne bi Federer to uradio, on je uvijek bio obazriv povodom toga šta priča, tokom cijele karijere", otkrio je Slauter za "AD".

Nekada 46. teniser svijeta prisjetio se i US opena, turnira na kojem je Federer šokantno poražen od Australijanca Džona Milmana, ali i toga kako je njegova sezona dalje tekla poslije tog meča.

"Taj poraz se desio u njegovoj 'kući', izgubio je meč koji je kontrolisao. Poslije toga mu je trebalo vremena da se pregrupiše. Na prvom sljedećem turniru, Sinsinatiju, došao je do finala, ali uopšte nije izgledao opušteno, kao da ga je nešto sve vrijeme kopkalo. Njegov kraj možda dođe brže nego što je iko od nas očekivao", dodao je teniski trener.

Federer je ovu sezonu završio na trećoj poziciji ATP liste, a tokom 2019. će napuniti 39. godina, te se mnogi pitaju kada će riješiti da se penzioniše i "napravi mjesta" za neke naredne generacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije