Tenis

Agasi: Mari je perfekcionista

Agasi: Mari je perfekcionista
Agasi: Mari je perfekcionista

Legendarni američki teniser Andre Agasi kaže da se ponekad identifikuje s Endijem Marijem i naglašava da će Britanac ove sezone osvojiti grend slem trofej.

"On je perfekcionista koji muči sebe. Mnogo bi mu pomoglo kada bi pronašao nešto što bi ga psihički držalo na najvišem nivou. Nije istina da on nema borbeni duh, on je svoj najoštriji kritičar i postavlja visoke standarde. Vidim sebe u Endiju. Mogu često da se identifikujem s tim kako on izgleda na terenu. Biti perfekcionista jeste pakao, ali da li te to poboljšava? To može da bude snaga jer će sve biti urađeno po najvišim standardima. Sa druge strane, ta snaga postaje i slabost jer možeš da se demorališeš, ne prihvataš ništa manje od savršenog, a onda postaješ svoje najgore izdanje", rekao je Agasi, koji je u karijeri osvojio osam grend slem titula.

Amerikanac smatra da će Novak Đoković biti dominantan ove godine, ali kaže da Endi Mari može da ga pobijedi.

"Mislim da je Đoković za nivo iznad ostalih u ovom trenutku, ali mnogo toga može da se desi. Potrebno je da dobiješ sedam mečeva kako bi osvojio grend slem titulu. Stavio bih Đokovića kao ubjedljivo superiornog ove godine, ali nema sumnje da Endi može da ga savlada. Čak i kada je Novak na maksimumu, Endi može to da učini. Vidim Marija kako osvaja grend slem ove godine", naglasio je Agasi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije